Ana SayfaEkonomi2017 Yılının Trafik Cezaları Belli Oldu!

2017 Yılının Trafik Cezaları Belli Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vergi usul kanunu genel tebliği 11 Kasım 2016 tarihli resmi gazete de yayımlandı. Maliye Bakanlığınca yayımlanan bu tebliğde göre yeniden değerleme oranının yüzde 3.83 oranında olacağı belirlendi. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren trafikte meydana gelen olaylar sonrası verilecek trafik cezaları da bu nedenle yeniden hesaplandı.

Yapılan yeniden değerleme sonucu ödenecek olan trafik cezalarına göre en düşük trafik cezası 75 Türk lirası iken en yüksek trafik cezası 15 bin Türk lirası olacağı açıklandı. 75 liralık ceza, taşıma sınırı üstünde yolcu alan sürücülere verilecekken en yüksek ceza olan 14 bin 908 Türk lirası ise “geçici tescil belgesini basmak ve araç sahibine vermek üzere görevlendirilen gerçek ya da özel hukuk tüzel kişilerinden belirlenen usul ve esaslara aykırı hareket edenlere verileceği açıklandı.

Yapılan yapılandırmaya göre yetkisi olmadığı tescil plakası basanlara 10 bin 383 lira ceza kesilecek.

Karayolunu tehlikeye sokan ve trafik işaretlerinin görülmesini engelleyecek şekilde yola herhangi bir madde atan, döken kişilere ise 427 Türk lirası para cezası verilecek.

Trafiğe çıkan araçların kontrol esnasında trafik belgesi ve tescil plakası yok ise bu durumda da o sürücüye 876 Türk lirası ceza kesilecek.

Farklı okunmaya ya da okunmamaya neden olacak şekilde tescil plakasında değişikliğe 95 Tl, tescil olunmuş olan aracı plakasız kullanmaya ise 763 Türk lirası para cezası verilecek.

Kendi aracına sahte plaka takan kişilere ise 5 bin 191 Türk lirası trafik cezası ödemeye mahkum edilecek.

Yapılan düzenlemelere göre araçlarının muayene süresi geçenlere 95 Türk lirası, ehliyetsiz araç kullananlara ise bin 763 Türk lirası para cezası verilecek.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.