Ana SayfaEkonomiKOSGEB Kredisinin Verildiği İş Alanları

KOSGEB Kredisinin Verildiği İş Alanları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB Hangi Sektörlere Hibe Ve Faizsiz Kredi Veriyor?

KOSGEB 1990 yılında imalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin gelişimlerine destek olmak için kuruldu. Kuruluş yılından sonra büyük başarılara imza atan KOSGEB 2009 yılından buyana imalat sanayi dışındaki küçük ve orta ölçekli işletmelere de destek sağlamaya başladı. KOSGEB günümüzde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren KOBİ’lere hibe kredi ve faizsiz kredi sağlayarak destek veriyor.

KOSGEB özellikle üretime doğrudan katkı sağlayan ve yenilikçi fikirlere sahip olan girişimcilere destek sağlıyor. Sağladığı destekler hibe krediden ve geri ödemeli faizsiz krediden oluşuyor. KOSGEB hibe kredi adı altında küçük ve orta ölçekli işletmelere 50.000 TL’ye kadar destek sağlarken geri ödemeli faizsiz kredi ile girişimcilere 100.000 TL’ye kadar destek sağlayabiliyor.

KOSGEB hibe kredi veya geri ödemeli faizsiz kredi vereceği girişimcilerde bazı şartlar ararken girişimcilerin faaliyet gösterdiği iş alanları ile de ilgileniyor. KOSGEB’in destek vermediği sektörler kısaca aracılık hizmeti veren sektörler, emlakçılık sektörü, muhasebecilik sektörü ve alkollü içecek satılan işletmeler olarak sayılabilir. Bunun yanında hayvancılık yapanlara hayvan almak için kredi, rentecar açmak isteyenlere araba kredisi, otobüs firması olanlara otobüs almak için kredi vermemektedir.

KOSGEB’in hibe kredi ve faizsiz kredi verdiği sektörler madencilik sektörü, imalat sektörü, enerji üretimi ve dağıtımı sektörü, inşaat sektörü, perakende veya toptan satış sektörü, ulaştırma ve depolama sektörü, bilgi- iletişim sektörü ve konaklama-yiyecek sektörü olarak sayılabilir.

KOSGEB’in destek verdiği iş alanları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler KOSGEB’in sitesini ziyaret edebilirler.

 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.