Ana SayfaEkonomiTürkiye’de 1 Yılda 1 Milyonu Aşkın Konut Satıldı

Türkiye’de 1 Yılda 1 Milyonu Aşkın Konut Satıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz konut piyasası çok hareketli. Hemen herkesin ev sahibi olmak istediği ülkemizde, her yıl 1 milyon civarında konut satışı yapılıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre geride bıraktığımız bir yıllık zaman diliminde ülkemizde 1 milyon 149 bin 122 konut satıldı.

Ülkemizde son 1 yıllık zaman diliminde gerçekleştirilen konut ve arsa alım, satış işlemlerinin toplam değeri 714 milyar 475 milyon 57 bin 976 Türk Lirası olarak tespit edildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir Yine Başı Çekti!

Ülkemizin metropolü konumunda olan İstanbul, hemen her konuda olduğu gibi konut alım- satımında da başı çeken il durumunda. Konut satışında İstanbul’u başkent Ankara ve İzmir takip ediyor. İstanbul’da geride bıraktığımız yıl 206 bin 430 konut satıldı. Başkent Ankara’da 124 bin 291 konut el değiştirirken, İzmir’de ise 71 bin 805 konut yeni sahibine geçti. Ülkemizin en büyük üç ilini konut satışında Antalya ve Bursa takip etti. Geçtiğimiz yıl Antalya’da 47 bin 602 konut satılırken, Bursa’da 45 bin 625 konut el değiştirdi.

Konut satışının en fazla olduğu 5 il bu şekilde sıralanırken; konut satışının en az olduğu iller ise genelde düşük nüfuslu kentlerimiz oldu. Son 1 yıl içerisinde Tunceli’de 915 konut el değiştirdi. Bu satış rakamıyla Tunceli en az konut satışı gerçekleştirilen 5. ilimiz oldu. Bayburt’da 601 konut el değiştirirken, Ardahan’da ise 544 konut yeni sahibine geçti. Şırnak’ta ise 1 yıllık süreçte 307 ev satıldı. Bu sürede ülkemizde en az ev satışı gerçekleşen il ise Hakkari oldu. Hakkari’de 1 yıllık sürede 98 ev satıldı. Bahse konu rakamlara yılın son 15 günlük zaman diliminin dahil olmadığı belirtildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.