Ana SayfaEkonomiMerkez Bankası Yarın Toplanıyor: Faiz Artar Mı? Artarsa Ne Olur Değişmezse Ne...

Merkez Bankası Yarın Toplanıyor: Faiz Artar Mı? Artarsa Ne Olur Değişmezse Ne Olur?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

    Merkez Bankası yarın toplanıyor. Geçen ay politika faizi ve koridorun üst bandını artıran Merkez Bankası’nın faiz hakkında yarın vereceği karar merakla bekleniyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz konusunda vereceği karara ilişkin ortak bir görüş yok; piyasa aktörlerinin bu konuda farklı ön görüleri bulunuyor.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde Fed’in politika faizlerinde 25 baz puanlık artırıma gitmesi uzun zamandır bekleniyordu. Bu durumu ön gören TCMB’de geçtiğimiz ay faiz artırım kararı almıştı. Fed toplantısından 25 baz puanlık faiz artırımı kararı gelmesi ve 2017 yılı için 3 kez daha 25’er baz puan faiz artırımı gerçekleştirilecek olması yarın ki Merkez Bankası toplantısını etkileyebilir.

    3 Farklı Görüş Ön Plana Çıkıyor!

    Merkez Bankası’nın yarınki toplantısında faiz kararı hakkında piyasada 3 farklı görüş ön plana çıkıyor. Bir grup; Merkez Bankası’nın Fed’in 2017 yılındaki tavrını beklemek adına bu ay faiz artırımına gitmeyeceğini ve dolar kurunun 3,5 lira seviyesinde olmasının kabul edilebilir görüldüğünü belirtiyor.

    Piyasanın önemli bir kısmı Merkez Bankası’nın yarın 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesini bekliyor. Buna gerekçe olarak ise Fed’in 2017 ön görüleri ve Merkez Bankası’nın enflasyonu baskılama isteği gösteriliyor. Bir diğer grup ise Merkez Bankası’nın daha şahin bir tutum izleyerek faizleri 50 baz puan artıracağını tahmin ediyor. Bu grubun gerekçesi ise Merkez Bankası’nın Fed’den 2017’den evvel “ön alma” isteğinde olacağı ve bu sayede Türk Lirası’nı güçlendirme isteği.

    Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutması durumunda piyasada bir değişiklik beklenmezken, 25 baz puanlık artışta doların 3,40’a kadar gerileyebileceği tahmin ediliyor. 50 baz puanlık artış düşük ihtimal görülse de bu durumda dolar 3,30’a kadar sarkabilir.

    Orhan Babaeski
    Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
    Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

    Merak ettiklerini sormak için:

    Yorum alanını doldurun.
    Lütfen adınızı buraya yazın

    Aramıza Katılın

    48,216BeğenenlerBeğen
    11,397TakipçilerTakip Et
    64TakipçilerTakip Et
    2,238TakipçilerTakip Et
    0AboneAbone Ol

    Garanti BBVA Müşteri Danışmanı Alımı!

    Banka, İstanbul'daki şubeleri için banka personel alımları yapacağını duyurarak açık pozisyonun Garanti BBVA Müşteri...

    QNB Finansbank 45 İlde Lise Mezunu Mobil Satış Temsilcisi Alacak!

    İlk Türk bankası olması ve yurtdışındaki piyasalar tarafından da kendisine duyulan güvenden dolayı her...

    Asgari Ücret Zammında 4 Farklı Senaryo!

    Asgari ücret zammıyla alakalı olarak bütün gözler 5 Haziran’a TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon...

    TEB Lise Mezunu Makam Şoförü Alımı Yapacak!

    Türk Ekonomi Bankası TEB lise mezunu çok sayıda personel alımları yapıyor. Hem TEB hem de diğer banka personel alımları, banka iş ilanları, banka sınavları ve banka iş başvurularına sitemizden ulaşabilirsiniz.

    Kuveyt Türk Çağrı Merkezi Yetkilisi Alımı Yapıyor!

    Kuveyt Türk Katılım Bankası, İstanbul'un Anadolu yakasında Çağrı Merkezi Müdürlüğünde görevlendirmek için banka personel alımları yapacak.

    TÜRK-İŞ Açıkladı: Açlık Sınırı 10 bin 362 TL Oldu!

    TÜRK-İŞ tarafından açıklanan verilere göre 4 kişilik bir çekirdek ailenin aylık gıda masraflarını içeren...