Ana SayfaEkonomiAvrasya Tüneli Bölgedeki Konut Fiyatlarını Uçurdu

Avrasya Tüneli Bölgedeki Konut Fiyatlarını Uçurdu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Avrasya Tüneli bu gün saat 14.00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali yıldırımın katılımı ile hizmete açıldı. Açılış töreninde ayrıca Haberleşme Bakanı, İstanbul Valisi Ve 11. Cumhurbaşkanı da yer aldı.

Avrasya Tüneli üretim aşamasında İstanbul’un her iki yakasında konut fiyatlarında artış meydana geldi. Bölgede bulunan konutlar yaklaşık % 30 değer kazandı. Peki, bu günkü açılıştan sonra tünel çıkışlarında bulunan bölgelerdeki konut fiyatları ne olacak? Bu soru konut sahiplerini sevindirirken, kiracıları ise düşündürüyor.

Avrasya tünelinin açılış töreni ardından boğazdan geçiş süresi yaklaşık 15 dakika gibi kısa bir süreye indi. İstanbul’da iki yakayı 15 dakikaya indiren proje olağan üstü güvenlik sistemleriyle donatıldı. Avrasya Tünelinin giriş ve çıkış noktalarına yakın alanlar ise prim yaptı. Gayrimenkul fiyatları bir yıl gibi kısa bir zaman diliminde % 30’lük artış sergilerken, bu günden sonra konut fiyatlarının daha da yükselmesi bekleniyor.

Yüzyılın Projesi olarak adlandırılan Avrasya Tünel Projesi de her ulaşım projesi gibi, bölgedeki konut fiyatlarını olumlu olarak etkiledi.

Bölgedeki konutların satış ve kira rakamlarını değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, durumun beklendik bir sonuç olduğunu söyledi. Gayrimenkul piyasasında bölgedeki konutların yaklaşık % 30 değerlendiğini ifade eden Maya, en yüksek artışın ise Merdivenköy, Acıbadem’de ve Koşuyolu yaşandığını kaydetti.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.