Ana SayfaEkonomiMilli Para Milli Ticaret

Milli Para Milli Ticaret

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 6’ncı Toplantısına katılmak için Bakü’ye giden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Azerbaycan ziyaretine Eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in mezarını ziyaret ederek başladı. Ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelen Zeybekçi önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan 15 Temmuz’da Kardeşliğini Gösterdi

Azerbaycan seferine Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 6’ıncı Toplantısına katılmak için çıktığını belirten Zeybekçi, bu ziyaretin aynı zamanda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi içinde önemli olduğunu vurguladı. Zeybekçi konuşmasında Azerbaycan’ın 15 Temmuz’da Türkiye’ye en büyük desteği veren ülke olduğu için çok memnun olduklarının altını çizdi.

Milli Para Milli Ticaret

Ülke politikasının son dönemlerde milli para milli ticaret üzerinde yoğunlaştığını belirten Zeybekçi, bu politikanın sadece Azerbaycan ile olan ticari ilişkilerde değil, Çin’den Rusya’ya, Kore’den Japonya’ya kadar uygulanacak tüm ticaret ilişkilerinde geçerli olduğunu belirtti. Zeybekçi, ‘’ Milli para milli ticaret sloganı ile çıktığımız bu yolda ülke olarak dış ticaret hacmimizin %10’unu kendi milli paramız ile yapma karara aldık. Bu ülke çıkarlarımız ve finans güvenliğimiz açısından çok önemli bir durum, başlattığımız destek programları ile 2017 yılında ihracatımızı arttıracağız’’ dedi.

Türk Konseyi Ülkeleri Ticareti Arttırmalı

Zeybekçi konuşmasının devamında oldukça iyi düzeyde gelişen siyasi ilişkilerin diğer alanlarda da sürdürülmesi gerektiğini belirtirken, ‘’ Türk Konseyi Ekonomi Bakanları Toplantısı’nı önemsiyoruz, hükümetimizin bu konuda çok önemli desteği var. Ülke olarak dünyanın 16’ncı, Avrupa’nın ise 6’ncı büyük ekonomisine sahibiz. Ancak Türk Konseyi ülkelerinden ticaret hacmimiz ilk 10’da bile değil, bu konudaki boşluğu doldurmalı ve ticaret hacmimizi arttırmalıyız. Türk dünyası en büyük enerji ve hammadde üreticileri arasında bulunuyor. Üreticiler ile tüketicilerin buluşma noktası olabiliriz. Dünya genelinde ekonomide durgunluk yaşanıyor, dünya ticareti önümüzdeki yıllarda büyümeyi aşağı çekmeye çalışacak ve bu durum hepimizi etkileyecek. Bu yüzden ticaretimizi olabildiğince arttırmalıyız’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.