Ana SayfaEkonomiBenzin Zammı Ne Kadar Olacak: Benzine Zam Gelecek!

Benzin Zammı Ne Kadar Olacak: Benzine Zam Gelecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akaryakıt zamlarının ardı arkası kesilmiyor. Kasım ayının başından beri ortalama 2 haftada bir zam yapılan akaryakıta bir zam daha geliyor. Yarından itibaren benzin 10 kuruş daha zamlanacak. Motorinde ise artış beklenmiyor.

Geride bıraktığımız 2 aylık süreçte tam 3 kez yüksek oranlarda zamlanan benzinin litre fiyatı, yarın itibariyle 10 kuruş daha artacak. Benzin zammı akabinde genelde gerçekleşen motorin zammı ise bu kez yok.

Benzin Kaç Lira Olacak?

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından bugün yapılan açıklamada; 23 Aralık 2016 tarihinden geçerli olmak üzere benzinde ortalama 10 kuruş fiyat artışı beklendiği belirtildi. PÜİS, motorin fiyatlarında şu aşamada yeni bir zam ön görülmediğini açıkladı.

Yarın benzinin litre fiyatına gelmesi beklenen 10 kuruşluk zam ile Ankara’da benzinin litre fiyatı ortalama 5,12 liradan 5,22 liraya yükselecek. İstanbul’da hali hazırda ortalama 5,07 liradan satılan benzinin litre fiyatı yarından itibaren 5,17 liraya çıkacak. İzmir’de benzinin litre fiyatı bugün itibari ile ortalama 5,09 lira iken, yarın benzinin litre fiyatı 5,19 liraya yükselecek.

Benzin Zammının Sebebi Ne?

Dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının tayin edilmesinde 2 temel aktör var. Bu aktörlerde yaşanan değişimlere göre akaryakıt fiyatlarında değişim yaşanıyor. Söz konusu aktörler Amerikan Doları ve petrol fiyatları.

8 Kasım’da gerçekleştirilen ABD seçimlerinden bu yana global ölçekte aşırı değerlenen Amerikan Doları, brent ham petrolün varil fiyatının da artmasına neden oldu. Ancak ülkemizde son gerçekleşen benzin zammı (12 Aralık) tarihinden bu yana dolarda yukarı yönlü hareket yaşanmadı.

Diğer aktör olan petrol fiyatları da OPEC’in petrol kısıtlaması anlaşmasının akabinde 55 dolara çıkmıştı. Yine 12 Aralık’tan bu yana petrol fiyatlarında artış yaşanmadı. Yarın yapılacak 10 kuruşluk benzin zammının sebebi merak konusu.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.