Ana SayfaEkonomiProtesto Edilen Senet Meblağında Büyük Artış!

Protesto Edilen Senet Meblağında Büyük Artış!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Protesto edilen senet meblağları her geçen yıl katlanarak artmaya devam ediyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan verilere göre, bu yılın ilk 11 ayında gerçekleşen senet protestoları meblağı, geçtiğimiz yılı çoktan geride bıraktı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; bu yılın ocak- kasım dönemini içeren ilk 11 aylık zaman diliminde 927 bin adet senet protesto edildi. Protesto edilen bahse konu senetlerin parasal karşılığı ise yaklaşık 10 milyar 700 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın tamamında dahi bu meblağa ulaşılmamıştı.

Yüzde 20’yi Aşan Düzeyde Artış!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB)  tarafından yayımlanan Protestolu Senetler raporuna göre yılın 11 ayında, protesto edilen 927 bin senedin parasal tutarı 10 milyar 700 milyon Türk Lirası oldu. 2015 yılının aynı dönemi göz önüne alındığında; protesto edilen senet adedi yaklaşık yüzde 1,7 düzeyinde artış gösterdi. Esas artış ise protesto edilen senetlerin meblağında yaşandı. Protesto edilen senet tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,7 düzeyinde arttı.

Geçtiğimiz yıl yine Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre; 2015 yılının tamamında yaklaşık 1 milyon adet senet protesto edilmişti. Bahse konu protestolu senetlerin toplam mali tutarı takribi 10 milyar 100 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşmişti. Geçen sene yıl boyunca ulaşılan rakam, bu sene ilk 11 ayda çoktan geride bırakıldı. Protesto edilen senet adedi ise bir önceki yıla göre hemen hemen aynı düzeyde kaldı.

2015 yılında da 2014 yılına göre yüzde 23 düzeyinde artış gösteren protestolu senetlerin meblağının, bu yıl sonunda da geçtiğimiz yıla göre yine yüzde 20’yi aşkın düzeyde artış göstereceği ön görülüyor. Zira ilk 11 aydaki artış oranı yüzde 20,7.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.