Ana SayfaEkonomiKOSGEB Tuzağına Düşmeyin

KOSGEB Tuzağına Düşmeyin

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomideki durgunluğu bir nebze olsun ortadan kaldırmak için uygulamaya koyulan 50 bin liralık KOSGEB sıfır faizli kredi başvuruları 21 Aralık Çarşamba gecesi sona erdi. Başvuru işlemi yapan vatandaşlar heyecanla başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair yetkililerden bilgi beklerken dolandırıcılar iş başına geçti.

KOSGEB Kredisi ile Vatandaşı Dolandırmaya Çalışıyorlar

TÜSODER (Tüketici Sorunları Derneği) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız, dolandırıcıların harekete geçtiğini ve KOSGEB kredisi ile vatandaşı mağdur etmeye çalıştıklarını belirttiği açıklamasında, ‘’ Ülke genelindeki ticari durgunluğun önüne geçmek ve KOBİ’lerimizi bir nebze olsun rahatlatmak için devletimizin sunduğu faizsiz kredi sahtekârlar tarafından kullanılmaya başlandı. Ekonomik sıkıntı yaşayan ve KOSGEB kredisine başvuran vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalı. Dolandırıcılar hemen hemen bütün esnafın bu krediden faydalanmak istediğinin farkında, kişilerin kişisel bilgilerine ya da cep telefonu numaralarına ulaşarak mesaj atıyorlar ve krediniz onaylandı, verilen hesaba para yatırın diyorlar. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalı bu tarz mesaj ya da e maillere kesinlikle itibar etmesinler. KOSGEB tarafından sunulan fırsatı kullanmaya çalışan dolandırıcılar tarafından mağdur olmasınlar’’ dedi.

Yıldız konuşmasının devamında, vatandaşlara bu gibi tekliflerle karşılaştıklarında yasal yollara başvurmaları gerektiğini, dolandırıcıların yaptıklarının yanlarına kar kalmaması gerektiğini söyledi. Bu konuda savcılara büyük iş düştüğünü belirten Yıldız, devlet bunlara göz açtırmamalıdır, dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.