Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi Kartı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi Kartı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler! Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nasıl Hesaplanır? Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kredi kartı kişilere ödeme kolaylığı sağlayan ödeme seçeneklerinde biridir. Kredi kartı çoğu tüketicinin hayatını idame ettirmek için kullandığı en önemli araçlar arasında yer alıyor. Çünkü kredi kartının taksitlendirme özelliği ile tek seferde ödenemeyecek tutarlar bütçeye yük edilmeden aydan aya ödenebiliyor.

Kredi kartı kullanım avantajının devam edebilmesi için kredi kartı kullanırken dikkatli olunması gerekir. Kredi kartı kullanımında dikkatli olunmaması halinde tüketici ödenemeyen borçlarla, aşırı faiz yükü ile karşılaşabilir.

Öncelikle kredi kartı kullananların dikkat etmesi gereken konu asgari ödeme durumudur. Bazı durumlarda işlerin yolunda gitmemesi nedeniyle ödemeler gecikebilir hatta hiç ödeme yapılamayabilir. Bu durumlarda kişiler kredi kartı dönem borcunun %20 olan asgari ödeme tutarı üzerinden kredi kartı borcu ödeme yolunu seçebiliyor. Fakat bu durum da bankalar kredi kartı borcuna faiz işlettiği için ve kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarından yatırılması tüketicinin kredi notunu düşürdüğü için tüketiciye zarar verebiliyor. Hal böyleyken kredi kartı asgari ödemelerinden kaçınmak tüketici yararına olacaktır.

Tüketicinin kredi kartı kullanırken dikkat etmesi gereken diğer bir hususta kredi kartı ekstresidir. Kredi kartı ekstresi incelemek ne kadar sıkıcı olsa da tüketicinin yararına olacak bir faaliyettir. Kredi kartı ekstrenizi inceleyerek borç yükünüzün ne kadar olduğunu analiz etmeniz sizi ödenemeyecek borçlardan kurtaracaktır. Ayrıca kredi kartı ekstresi inceleyerek kartınızın akdi faiz oranı, gecikme faiz oranı ve nakit avans işlem faiz oranını hakkında bilgi alabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.