Ana SayfaEkonomiKOSGEB Kredisi’ne Tam 250 Bin Başvuru!

KOSGEB Kredisi’ne Tam 250 Bin Başvuru!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), tarafından verilen 50 bin liralık “Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” için 3 günde tam 244 bin 980 başvuru yapıldığı açıklandı. Sadece 15 bin işletmenin faydalanabileceği kredi için yapılan rekor başvuru bir yandan mutluluk uyandırırken, diğer yandan krediden yararlanamayacak olan büyük çoğunluğun içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı kara kara düşündürüyor.

KOSGEB tarafından sağlanacak krediyi almaya hak kazanacak 15 bin firma, toplam başvuranların sadece yüzde 7’sini oluşturuyor. Yani krediye başvuran her 100 kişinin 93’ü maalesef faizsiz kredi olanağından yararlanamayacak.

Başvurular Sona Erdi Sonuçlar Bekleniyor!

KOSGEB tarafından verilen 50 bin liralık faizsiz kredinin ilk 12 ayı geri ödemesiz olacak. Sonrasında ise 3’er aylık taksitler halinde ödeme yapılacak ve 36 ay vadede KOBİ’ler borcunu kapatacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, KOSGEB’in 50 bin liralık faizsiz desteğinden 15 bin KOBİ’nin yararlanabileceğini ancak; 3 gün içinde toplamda 244 bin 980 başvuru yapıldığını belirtti.

Söz konusu 50 bin lira kredi faiz desteğine başvurularda süre uzatımına gidilmemesi ile ilgili olarak Bakan Özlü; kredinin 2016 bütçesinden kullandırılacağı için süre uzatımına gidilmediğini ifade etti. Bakan Özlü bununla birlikte; KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran ve beyanname güncelleyen KOBİ’lerin, 2017 desteklerinden daha rahat ve hızlı bir şekilde faydalanabileceklerini deklare etti.

Başvuruda bulanan işletmelerin sıralamasının yazılımla otomatik olarak yapılacağını ifade eden Bakan Özlü; her il için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre il kotası belirleneceğini söyledi. İşletmelerin ölçeklerine göre “mikro, küçük, orta” olarak sıralanacağını belirten Bakan Özlü; çeşitli değerlendirmeler ve incelemelerden geçecek başvuru sahiplerinden uygun görülen 15 bininin önümüzdeki hafta başından itibaren anlaşmalı bankalardan kredilerini kullanmaya başlayabileceklerini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.