Ana SayfaEkonomiErken Emekliliğe Giden Yol

Erken Emekliliğe Giden Yol

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemizde çalışan kesimin en büyük hayallerinden biri emekli olmak. Her geçen gün artan emeklilik yaş kriterlerine alternatif olarak sunulan formüller pek çok kişinin umudu oluyor. İşte erken emekli olma imkânı kazanabileceğiniz durumlar;

  • Askerlik; Erkekler için erken emekli olmak için değerlendirilebilecek alternatiflerden biri olan askerlik borçlanmasından askerliğini işe başlamadan önce yapan çalışanlar, değerlendirebiliyor. Böylelikle erkekler hem prim şartını azaltıyor hem de emeklilik dönemini 1 ya da 2 yıl erkene çekebiliyor. Bu fırsatı değerlendirmek için kişilerin askerliği işe başlamadan önce yapmış olması şart. İşe girilen tarih kişinin borçlanma süresini belirlemiş oluyor
  • Yıpranma; Bazı meslek dalları yorucu ve yıpratıcı olması sebebi ile erken emekliliğe fırsat tanıyabiliyor. Bu meslek dallarını tercih edenler yıl içerisinde 12 ay çalışmasının karşılığında 15 ay çalışmış gibi belgelendirilip, işe girişi 3 ay önceye çekilebiliyor.
  • Doğum; Son dönemlerde kadınlar için oldukça kolaylık sağlayan doğum borçlanması ile erken emeklilik sağlanabiliyor. Kadınlarda yıl ve yaş şartını tamamlamış ise eksik primi tamamlamak için beklemesine gerek kalmıyor. Kadınlar 3 çocuğa kadar doğum borçlanması yaparak 6 yıl kazanma şansını elde edebiliyorlar. Evlat edinen anneler içinde aynı hak kullanılabiliyor ancak, evlat edinilen tarihte çocuğun 2 yaşını doldurmamış olma şartı bulunuyor.
  • Bakıma muhtaç çocuk; kadınlar için erken emeklilik sağlayan bir diğer yöntem ise, sürekli bakıma muhtaç çocuğu olan anneleri kapsıyor. Bu durumda çocuğu olan anneler için 2008 yılından sonra prim ödeme gün sayılarının 4’te 1’i, toplam prim ödeme günlerine ekleniyor ve bu süreler yaştan düşerek erken emeklilik kapısı açılıyor.
  • 1999 öncesi SSK; 1999 yılından önce SSK’lı olanlar bu fırsattan yararlanabiliyor. 15 yıllık sigorta yani 3600 prim günü olanlar daha erken emekli olma şansını yakalayabiliyor.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.