Ana SayfaEkonomiDünyada Bir İlk: Yol Elektrik Üretiyor

Dünyada Bir İlk: Yol Elektrik Üretiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyada bir ilk olarak hizmete açılan elektrik üreten yol, Fransa’nın Normandiya bölgesinde Fransa Çevre ve Tabi Kaynaklar Bakanı Segolene Royal tarafından açıldı. Açılışı yapılan yolun şu an sadece 1 kilometresi hizmete girdi.

Yol Fransa’ya 5 Milyon Avroya Mal Oldu

Fransa Çevre ve Tabi Kaynaklar Bakanı Segolene Royal’ın açılışını yaptığı yolun şimdilik sadece 1 kilometrelik bölümü hizmete girdi. Yol fotovoltaik kaptörlü bloklardan oluşuyor ve dünya da bir eşi daha yok.

Günümüzde bu tür çevre dostu yollara çok ihtiyaç olduğunu ve başka alanlarda da kullanılması gerektiğini belirten Fransa Çevre ve Tabi Kaynaklar Bakanı Segolene Royal, yolun Fransa için umut verici olduğunu ve dünyada bir ilki gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Güneş enerjisi ile elektrik üretimi sağlayan yolun 1 kilometrelik bölümünün 5 milyon avroya mal olduğu açıklandı.

Çevre Dostu

Her geçen gün hava kirliliğinin ve elektrik tüketiminin artması ile çevreciliğe dönüş yapılması gerektiğinin altını çizen Fransa Çevre ve Tabi Kaynaklar Bakanı Segolene Royal ülkelerinde başlatılan bu çalışmanın, çevre dostu olması ile birçok ülkeye öncülük edeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Daha önce Hollanda’nın uygulamaya geçtiği akıllı yol projesi Fransa’nın projesinden farklı olarak, gün ışığında enerji depoluyor ve gece karanlığında 10 saat kesintisiz olarak yol aydınlatması sağlıyordu. Bu şekilde enerji tasarrufu yapmayı ve kazaların önüne geçmeyi planlayan Hollanda bu konuda olumlu sonuçlar almıştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.