Ana SayfaEkonomiSebze ve Meyve Üreticisine Müjde: Rusya Kapıları Açıyor!

Sebze ve Meyve Üreticisine Müjde: Rusya Kapıları Açıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz hareketli bir süreçten geçiyor. Bölgemizde yaşanan gelişmeler, ülkemizi de doğrudan etkiliyor. Özellikle Suriye’de uzun yıllardır devam eden iç savaş ve bu iç savaşa dahil olan ülkeler nedeniyle zaman zaman krizler yaşamaktayız. Geçen yıl Rus savaş uçağını düşürmemiz sonrasında Rusya, ülkemiz ürünlerine karşı boykot uygulamaya başlamıştı.

Uzunca bir süre Rusya ile ikili ilişkilerimizdeki gerginlik devam etmiş, karşılıklı olarak her iki ülke de birbirlerinin ürünlerini boykot etmişti. Ülkemizden Rusya’ya özellikle yaş meyve ve sebze ihracatı yapan üreticiler bu durumdan en çok etkilenen kesim olmuştu. Zira bölge ülkelerinden Rusya, ülkemizden en çok yaş meyve ve sebze alan devlet konumunda. Kriz ortamı karşılıklı atılan adımlarla esnetilmişti. Rusya’dan gelen haber sebze ve meyve üreticisinin yüzünü güldüreceğe benziyor.

Haftaya Kapılar Tamamen Açılıyor!

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseenko tarafından yapılan açıklamada; Türk meyve ve sebzelerine Rusya tarafından uygulanan ithalat ambargosunun gelecek hafta itibari ile kaldırılacağı duyuruldu. Yeni yıla girilmeden hemen önce yasağın kaldırılacağını belirten Alekseenko; 26- 27 Aralık’ta ithalat yasağının kaldırıldığına dair resmi açıklamanın yapılacağını bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan menfur saldırı sonrasında ülkemizde hayatını kaybeden Rus Büyükelçi’ye rağmen ilişkilerin bozulmadığını belirten Alekseenko; kararın açıklanmasının akabinde sebzelerin ithalatına hemen başlanabileceğini belirtti.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkanı Sergey Dankvert tarafından daha önce yapılan açıklamada; Türkiye’den patlıcan, kabak ve marul ithalatını serbest bırakılabileceği vurgulanmıştı. Serbestinin bununla sınırlı kalmayacağını ön gördüklerini bildiren Alekseenko, son teknik çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu ve gelecek hafta itibari ile ithalatçılara müjdeli haberi vereceklerini söyledi. Yasağın kalkmasının ardından ülkemiz meyve sebze ihracatçısının da eli rahatlamış olacak ve krizdeki sektörde rahatlama gözlenecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.