Ana SayfaEkonomiDünyaya Destek Olacak Banka Türkiye’de Açılıyor!

Dünyaya Destek Olacak Banka Türkiye’de Açılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BM), hem ülkemiz hem de dünya adına önemli bir karar aldı. Dünya üzerindeki en az gelişmiş ülkelere kredi ve hibe desteği sunacak olan Uluslararası Teknoloji Bankası’nın ülkemizde kurulmasına karar veren Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, bankanın faaliyetlerine gelecek yıl itibariyle başlayacağını duyurdu.

Uluslararası Teknoloji Bankası adıyla gelecek yıl faaliyete geçmesi ön görülen banka; dünya üzerindeki en az gelişmiş ülkelerin bilim, teknoloji ve araştırma geliştirme (Ar- Ge) faaliyetlerine destek olacak. Bahse konu destekler gerek hibe (karşılıksız mali yardım) yoluyla gerçekleşebilecekken, gerekse ülkelere düşük faizli ve uzun vadeli krediler olarak da sunulabilecek.

Amaç En Az Gelişmiş Ülkelerin İlerlemesini Sağlamak!

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Gyan Chandra Acharya Uluslararası Teknoloji Bankası’nın kurulmasıyla ilgili olarak; bankanın kurulmasının en az gelişmiş ülkelerdeki yoksulluğu ortadan kaldırmak adına önemli bir adım olacağını belirtti. Bu ülkelerdeki fakirlik ve yoksulluğun ancak katma değer yaratacak alanlardaki gelişmelerin artması ile ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Acharya, gelişmiş ve gelişmekte olan dünya ülkelerinin bahse konu ülkelere duyarsız kalamayacağının altını çizdi.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi Gyan Chandra Acharya, bankanın gelecek yıl faaliyete geçecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek, bu konudaki yardımları ve ev sahipliğine gönüllü olmasından dolayı Türkiye’nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu bir kez daha gösterdiğine vurgu yaptı.

En az gelişmiş ülkelerin diğer dünya ülkeleri ile arasındaki mesafeyi Uluslararası Teknoloji Bankası ile kapatacağına inandığını ifade eden Acharya; bu sayede dünyayı tehdit eden terörizmin insan kaynaklarının da azaltılabileceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.