Ana SayfaEkonomiİç Giyim Sektöründe Personel Açığı Var

İç Giyim Sektöründe Personel Açığı Var

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç, yaptığı açıklama ile sektörde kalifiye personel açığı olduğunu ve bu açığın kapatılması için üniversitelerde bölüm arttırılması gerektiğini söyledi. Özdinç açıklamasının devamında, ‘’ Ülkemizde iç giyim tekstil sektöründe 50 binin üzerinde kalifiye personel açığı var. Sektördeki en büyük personel eksiği makineci, depocu ve kesimci olarak çalışan işçilerde, bu alanlardaki personel eksikliği sektörün daha yavaş ilerlemesini sağlıyor. Yeni nesil konfeksiyon alında çalışmaya sıcak bakmıyor. Onlara bu sektörü sevdirmek ve meslek sahibi olmalarını sağlamak için üniversite ve meslek liselerinde konfeksiyon bölümlerinin arttırılması gerekiyor. Bugün konfeksiyonda sıfırdan başlayan bir kişi asgari ücret alıyor, vasat bir usta ise 3000 TL gibi bir maaş alıyor. Aynı sektörde tasarımcının kazandığı ücret ise 10 bin TL’nin üzerinde oluyor’’ dedi.

Yatırım yerine istihdam teşviki olmalı

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç açıklamasının devamında, Güneydoğu’da genç işsizliğin yoğun olduğunun altını çizerken, ‘’ Güneydoğu’da yapılan yatırımlar için ciddi teşvik uygulanıyor. Ama bizler öncelikle istihdama teşvik verilsin istiyoruz. İç giyim sektörünün üretim yatırımı çok pahalı değil bu yüzden istihdam teşviki bu sektör için daha faydalı olacaktır. Eğer bölgeye yönelik teşviklerde değişiklik yapılabilirse üretimlerimizi bu bölgeye kaydırabiliriz. Üreticilerimizin üretim alanlarını bu bölgeye kaydırabilmesi için dantel, lastik, kumaş gibi yan sektörlerin de doğuya geçmesi gerekiyor. Sektörün yan kollarını da kapsayan bir teşvik sağlanırsa bölgedeki istihdam sorununa ciddi katkı sağlayabiliriz’’ dedi.

Dünyaca ünlü markalara fason üretim yapılıyor

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç Türk iç giyim sektörünün dünyaca ünlü pek çok markanın üretimini gerçekleştirdiğini ve kendi markalarımızın da üretimini yaptığını belirtirken, Türk markalarına en çok talebin Ortadoğu, Kuzey ve Orta Afrika, İran, Azerbaycan, Pakistan, Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerden geldiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.