Ana SayfaEkonomiMil Puanı Yargıtay’dan Döndü

Mil Puanı Yargıtay’dan Döndü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Niğde’de mil puanlarını biriktirmek isteyen kişinin yaptığı hile Yargıtay kararı ile kredi kartı ve mil puanlarının iptal edilmesi ile sonuçlandı. Niğde’de bulunan bir iş yeri sahibi, mil puan biriktirmek için 19 gün gibi kısa bir sürede 586 adet fatura ödemesi gerçekleştirerek yaklaşık olarak 6 bin liralık mil puanı biriktirdi. 19 gün gibi kısa bir süre içerisinde bu kadar yüksek tutarda mil puanı birikmesi bankanın dikkatini çekince banka konu hakkında araştırma başlattı. Araştırma sonucunda başkalarına ait faturaları ödeyerek kısa sürede 6 bin liralık kara geçmek isteyen kişinin kredi kartı kullanıma kapatıldı biriken miller iptal edildi.

Kart Kullanıcısının Açtığı Dava Reddedildi

Banka, yapılan araştırmalar sonucunda söz konusu kredi kartı sahibinin telefon operatörü bayisi olarak iş yeri olduğunu ve kendisine verilen kredi kartı ile dükkâna gelen müşterilerin fatura ödemelerini gerçekleştirerek bu puan birikimine sahip olduğunu saptadı. Banka yapılan bu işlemin Türkiye Bankalar Birliği’nin ilgili tebliğine ve kredi kartı sözleşmesine aykırı olduğunu savundu. Yapılan işlemden sonra kredi kartı sahibi kartın tekrar kullanıma açılması ve puanların iade edilmesi için dava açtı. Niğde 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava reddedildi. Mahkeme ret gerekçesi olarak Türkiye Bankalar Birliği’nin ilgili tebliğinde bulunan bankaların kredi kartı kullanıcısının fatura tahsilat işlemlerini meslek edinip edinmediğinin tespitine yönelik tedbirler alınması hakkındaki maddeyi gösterdi.

Aylık 20 Fatura Sınırını 19 Günde 586 Fatura İle Aştı

Kredi kartı kullanıcısının bankaların sunduğu hizmetlerden yararlanırken, ticari amaçla kullanılmasının tespiti halinde işlemlerin engelleneceği, gerçek kişilere ait hesaplardan gerçekleştirilen vergi ve fatura ödemelerinin aylık toplamının 20’yi geçmesi durumunda işlem yapılan hesapların incelemeye alınabileceği bilgisi yinelendi. Davada, kredi kartı kullanıcısının sadece 19 gün içerisinde 586 fatura ödemesi gerçekleştirmesi ve kredi kartı başvuru formundaki bilgilerin incelenmesi sonucunda ticari faaliyetlerinin olduğunun öngörüldüğü belirtildi.

Dava sonucunda, kredi kartı sahibinin kendi faturalarını değil başkalarına ait faturaları kendi iş yerinde ödemesi sonucunda, bankanın kredi kartını iptal etmesinin ve biriken mil puanını parasal olarak kullandırmamasının mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygun olduğu kaydedildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.