Ana SayfaEkonomiFındıkta Umutlar 2017’ye Kaldı

Fındıkta Umutlar 2017’ye Kaldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılını zirai don, kuraklık ve küllenme hastalıkları gibi nedenlerle beklentilerinin altında geçiren fındık üreticileri umudunu 2017 yılına bağladı. Yeni yıl için fındık piyasasının daha verimli olmasını temenni eden üreticiler, 2016 yılında üreticinin yüzünü devlet desteğinin güldürdüğünü söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan yaptığı açıklamada, ‘’ 2016 yılında fındık üreticinin yüzünü devlet destek ödemeleri güldürdü. Alan bazlı gelir desteği ve gübre desteği alan üreticiler bu iki açıdan herhangi bir sorun yaşamadı. Ancak zirai don, kuraklık ve küllenme hastalıkları gibi sebepler üreticinin olumsuz etkilenmesinde oldukça etkili oldu’’ dedi.

2016 yılı beklendiği gibi geçmedi

Arslan Soydan açıklamasının devamında, ‘’ 2016 yılında fındıkta rekolte bir önceki yıla göre yaklaşık olarak yüzde 30 düşüş yaşadı. Fiyatta da umduğumuzu bulamadık. 2016 yılında sezona 14 -15 lira seviyelerinde giriş yapan fındık zaman içerisinde 10 liraya kadar geriledi. Tüm bu yaşanmaları değerlendirince 2016 yılı üreticilerin beklentisinin çok altında yaşandı’’ dedi.

2017 yılı için umutlu olduklarını belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, sezonun halen devam ettiğini ve üreticilerin depolarında bulunan binlerce ton fındık ile yeni yıldan kazanç beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Fındık fiyatının kısa süre içerisinde üreticiyi de memnun edecek 15 lira seviyesine ulaşmasını umduğunu söyleyen Soydan, üreticinin umudunu koruduğunun altını çizdi.

Devlet desteği yüz güldürdü

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, devlet desteklemelerinin üreticinin yüzünü güldürdüğünü, üreticilerin banka hesaplarına desteğin zamanında yatmasının üretici için çok önemli olduğunu söyledi. Karan, ‘’ 2016 yılındaki 800 milyon liranın üzerindeki destek üreticilerimize ilaç gibi geldi’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.