Ana SayfaEkonomiBüyük Gün 29 Aralık

Büyük Gün 29 Aralık

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uzun süredir devam eden asgari ücret pazarlıklarında son noktaya gelindi. Milyonlarca çalışan yetkililerden yapılacak açıklamayı bekliyor. Son dönemde Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3 defa toplandı ancak net bir karara varılmadı. Yapılan görüşmelerde işçiler, işverenler ve sendikalar bir türlü ortak noktada buluşamadı.

Türk-İş 1600 TL’de Israrcı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda Türk- İş, işçiler için yapılan 2016 düzenlemesinde 1300 TL olan asgari ücretin 2017 yılı itibari ile 1600 TL olmasını talep ediyor.

DİSK: Asgari Ücret 2000 Olsun, Vergi Dışı Kalsın

DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) yetkilileri, asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını talep ederken, 2017 yılında asgari ücret düzenlemesinin an az 2 bin lira net olarak belirlenmesini istiyor.

İşverenler 1300 TL Devam Diyor

Geçen yıl yapılan asgari ücret artışının ardın zorluk yaşadığını belirten işverenler, 2017 yılında herhangi bir artışı kabul etmiyor. İşçilerin 1600 TL talebine karşılık işverenler 1300 TL üzerine çıkmak istemiyorlar.

Bakan Müezzinoğlu: Gerçekçi Olun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile yapılan görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, ‘’ Taraflara gerçekçi taleplerde bulunmalarını tavsiye diyorum. Geçici mutluluklar kalıcı huzura dönüşmeyebilir’’ dedi.

TÜİK İşçiler İçin Zorluk Derecesine Göre Fiyat Belirledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına istinaden, ‘’ İşçilerin çalışma şekillerini ağır, orta ağır ve hafif olarak sınıflandırarak, ağır işerdeki işçiler için 1668,90 TL, orta ağır işlerde çalışan işçiler için 1485,30 TL, hafif işlerde çalışanlar için 1379,40 TL olarak net yaşam maliyeti olmalı’’ açıklamasını yaptı.

Asgari Ücret Ne Zaman Netleşecek?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile şimdiye kadar toplamda 3 defa toplantı yapıldı. Tarafların 29 Aralık Perşembe günü son kez toplanması ve asgari ücretin netleşmesi bekleniyor. Toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak.  

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.