Ana SayfaEkonomiVergi Ödemelerinde Kredi Kartı Kullananlara İndirim

Vergi Ödemelerinde Kredi Kartı Kullananlara İndirim

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaya göre, vergi dairelerinin tahsilatını yaptığı 300’ün üzerindeki gelir türünün tahsilatı kredi kartı ile yapılabilecek. Yapılan bu yenilik ile hem kayıt dışı ile etkin mücadele sağlanmış olacak hem de sahte para işlem yapılarak devletin zarar uğratılması ve rüşvetin önüne geçilecek.

Kredi Kartı ve Elektronik Bankacılık’a İndirim Uygulanabilir

Ülkemizde Maliye Bakanlığı’nın milyonlarca mükelleften milyarlarca alacağı bulunuyor. Kredi kartı ile tahsilat yapılması ile alacağın tahsilatını bankalar yapacak ve devlet tahsilat için muhatap olarak bankalar ile işlemleri halletmiş olacak. Gelir İdaresi Başkanlığı kaynakları yaptıkları açıklamada, ‘’ Yapılan bu yeni düzenleme ile bütün işlemlerin sistem aracılığı ile yapılması planlanıyor.  Ödemelerini elektronik ortamdan yapanlar ile ilgili indirimler yapılabilir. Bu konu ile ilgili bazı öneriler var. Vergi ödemelerini nakit para yerine kredi kartı ile ya da elektronik bankacılık ile gerçekleştirenlere %0,25 gibi oranlarda indirimler yapılması gündemde, konu henüz netleşmedi. Ancak çalışmalar bu yönde devam ediyor’’ dedi.

Tüm Ödemelerin Banka Üzerinden Yapılması Amaçlanıyor

Şu an ki yasal düzenleme ile trafik para cezaları, gayri menkul sermaye iradından gelen gelir vergisi, MTV gibi 6111 ve 6552 sayılı Kanun kapsamındaki ödemeler kredi arktı ile gerçekleştirilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı yürüttüğü bu çalışma ile vergi borcu olan mükelleflerden tahsilatın daha kolay yapılmasını amaçlarken, nakit paradan kaynaklanan sahtekarlığın da önüne geçmeyi planlıyor. Bankalar aracılığı ile yapılan ödemeler daha güvenli bir ortamda gerçekleşmiş olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.