Ana SayfaEkonomi2017 MTV Fiyatları Açıklandı: En Düşük MTV Kaç Lira?

2017 MTV Fiyatları Açıklandı: En Düşük MTV Kaç Lira?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 yılına girmemize 1 haftadan az bir zaman kala bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla gelecek yıl uygulanacak olan Motorlu Taşıtlar Vergisi miktarları açıklandı. Buna göre MTV fiyatlarına yüzde 3,83 oranında zam yapıldığı belirtildi.

Otomobil ve benzeri araçlar için en düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi miktarı 68 Türk Lirası olarak belirlendi. Bahse konu vergi, 16 yaş ve üzeri araçlardan bin 300 ve altında motor hacmine sahip taşıtlar için uygulanacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından açıklanan listeye göre; aracın modeli büyüdükçe, yani yaşı küçüldükçe ve motor hacmi yükseldikçe ödenecek olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde de artış yaşanıyor. Örneğin 2 bin motor ve 3 yaşında olan bir araç için 2017 yılında 4 bin 317 Türk Lirası MTV ödemesi yapılmak durumunda.

Motorlu Taşıtlar Vergisi son raddede 1 ila 3 yaş aralığında, 4 bin ve üzeri motor hacmine sahip araçlar için 23 bin 586 Türk Lirası’na ulaşmaktadır. Bu tutar 2017 yılında otomobil ve benzeri araçlar için ödenecek en yüksek MTV meblağıdır.

Kamyon, Otobüs, Minibüste Vergiler Ne Kadar?

Otomobil gibi araçlarda olduğu gibi, ağır vasıta araçlarda da aracın yaşına ve motor hacmine göre ödeyeceği MTV miktarı, bazı araçlarda oturma yerine ve toplam ağırlığına göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Minibüsler için en düşük MTV miktarı 252 lira, en yüksek MTV tutarı ise 776 lira olarak tayin edilmiştir. Panelvan ve motorlu karavanlar için en düşük MTV 385 lira iken, en yüksek tutar in 565 lira olarak belirlenmiştir.

Otobüsler için MTV aralığı 513 liradan 3 bin 134 liraya kadar, kamyon ve kamyonetler için ise 228 liradan 3 bin 529 liraya kadar aracın; yaşı, oturak sayısı ve toplam ağırlığına göre değişkenlik arz etmektedir. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.