Ana SayfaEkonomiElektronik Alıverişe Dikkat

Elektronik Alıverişe Dikkat

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, internet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerden çok şikâyet aldıklarını belirtirken, internetten sipariş edilen ürünler hakkında uyarıda bulundu.

Küçük, en çok şikâyetin tanıtımı yapılan ürünler yerine satın alınan ürünün farklı olmasından kaynaklandığını belirtti.

En Çok Şikâyet Satın Alınan Ürünün Farklı Çıkması

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Tüketiciler genellikle tanıtımı yapılan ürün ile satın aldıkları ellerine geçen ürünün farklı olması yüzünden şikâyette bulunuyorlar. Bir diğer şikâyet konusunda tüketicinin eline geçen üründen sonra itiraz için satıcıya ulaşamaması oluyor. Tüketicilerimizin bu konuda bilgilendirilmesi gerekiyor. Her tüketicinin yasal olarak kendilerine gönderilen üründen 14 güne kadar cayma hakkı var. Ancak tüketici cayma hakkını kullanmak istediğinde karşısında bir muhatap bulamıyor. En çok şikâyet aldığımız konulardan biri de bu. Tüketicilerimizi bu konuda uyarmak istiyorum, özellikle sosyal medya üzerinden satış yapanlardan uzak durun, yanlış tercihlerle yeni yıla mutsuz girmeyin’’ dedi.

Güvenilir Sitelerden Alışveriş Yapın

Tüketicilerin kendilerine şikâyette bulunduğunu ancak ellerinde herhangi bir fatura ya da belge olmadığı için itiraz etme haklarını kullanamadıklarının altını çizen Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük konu hakkında tüketicilere bazı uyarılarda bulundu.

Küçük, ‘’ Tüketicilere ilk tavsiyem bildikleri ve güvendikleri sitelerden alışveriş yapmaları yönünde olacak. Yaptığınız alışveriş sonucunda elinizde muhakkak fatura ve belge bulusun. Sosyal medya üzerinden aldığınız ürünlerde fatura talep edemiyorsunuz ve bu yüzden mağdur oluyorsunuz. Bunu yerine bilinen sitelerden alışveriş yapın. Uygun alışveriş yapayım derken kötü emelli kişilerin kredi kartı bilgilerinizi ele geçirmesine, hesap numaralarınız üzerinden işlem yapmasına sebep olabilirsiniz. Tüketici önce kendisini korumaya almalı ve mağdur olmamak için çaba sarf etmelidir. Bu yüzden sosyal medya üzerinden satış yapanları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na şikâyet etsinler. Herkes vatandaşlık vazifesini yerine getirir ve birbirini uyarırsa bunun önüne geçilebilir’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.