Ana SayfaEkonomiDoğum ve Askerlik Borçlanmasında İndirim İçin Son 2 Gün

Doğum ve Askerlik Borçlanmasında İndirim İçin Son 2 Gün

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Pek çok emekli olmayı isteyen kişi için önemli bir konu olan erken emekli olmayı sağlayan doğum ve askerlik borçlanmasında daha az ödeme yapmak mümkün. Bu fırsattan yaralanmak için son fırsatınız.

Fırsattan Yararlanmak İçin Son 2 Gün

Erken emekli olmak için doğum ve askerlik borçlanması yaptırmak isteyenler için son 2 günü değerlendirenler kazanacak. Bugün itibari ile asgari ücret netlik kazandı. Asgari ücret sadece işçiye verilen maaşı belirlemekle kalmıyor aynı zamanda birçok ödemenin de ana parametresini oluşturuyor.

Erken emekli olmak isteyen erkekler askerlik sürelerini borçlanarak (satın alarak) 2 yıl daha önce emekli olabiliyorlar. Kadınlar ise sigorta başlangıcından sonra yaptıkları 3 doğumla ilgili 6 yıl daha erken emekli olma hakkını kazanabiliyorlar. Erken emekli olmak için yapılan doğum ve askerlik borçlanması hesaplaması brüt asgari ücret ile bunun 6,5 katı arasında bir rakam alınıyor. 2017 yılından itibaren ise bu oran 7,5 olarak alınacak.

Ödemeler Bir Sonraki Ay

Bu avantajı kullanmak için önünüzde son 2 gün var. Bugün ve yarın müracaat edip borçlanacağınızı beyan ederseniz hesaplamalar 2016 yılı asgari ücreti baz alınarak yapılacak. Ancak ocak ayı içerisinde başvurduğunuz zaman arada büyük farklılıklar oluşacak. Yeni asgari ücret üzerinden yapılan hesaplamaya göre doğum borçlanmasında en az 2.903 lira askerlik borçlanmasında da en az 725 lira kara geçebilirsiniz.

Eğer erken emeklilik başvurusu için bu iki alternatiften birini değerlendirecekseniz, bugün ya da yarın başvuruda bulunmanız sizi kara geçirecek. Ödemelerinizi zaten bir ay sonra gerçekleştireceksiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.