Ana SayfaKariyerZiraat Katılım Bankası ve Ziraat Bankası Sınavları

Ziraat Katılım Bankası ve Ziraat Bankası Sınavları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası Personel alımlarını takip eden hemen her aday için aklında aynı soru vardır. Ziraat Katılım Bankası ve Ziraat Bankası Sınavları Süreçleri Nasıl Olur? Ziraat Bankası Sınavlarında neler sorulur? Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılır? Sınav sonuçları nereden öğrenilir? Bankanın istediği CV nasıl olmalıdır?

Ziraat Bankası Sınav Açacak mı?

Bankacılık ve Sigortacılık mezunu olan her adayın merak ettiği sorulardan biri de “Ziraat Bankası Sınav Açacak mı?” sorusudur. Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’nın sınav düzenlemesi ve personel alımı yapması ile ilgili net duyuru yapılmamıştır. Ancak sınav bekleniyor. Peki Ziraat Bankası sınav düzenlediği zaman nereden öğrenebilirsiniz?

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası Sınav Duyurularını Nereden Öğrenebilirim?

Hem Ziraat Katılım’ın hem de Ziraat Bankası sınav ilanları bankaların kendi internet sitelerinde yayınlanır yayınlanmaz Bankaciyim.net’te saat kaç olursa olsun yayınlanmaktadır. Bu nedenle hem bankaların sitelerini hem de Bankaciyim.net’i takip edebilirsiniz. Peki Ziraat Bankası sınav süreçleri nasıldır? Ne kadar bilgi sahibisiniz?

Ziraat Bankası Sınav Süreçleri Nasıldır?

Bankacılık alanı ile ilgilenen hem öğrenci hem de yeni mezun adaylar gibi kıdemli bankacıların da aklının bir köşesinde Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’nda çalışmak, görev almak vardır. Ülkemizin Kamu bankaları arasında yer alan ve en yaygın şube ve genel müdürlük ağına sahip, aynı zamanda en köklü bankası olan Ziraat’de kariyer yapmak aslında göründüğü kadar zor değildir. Banka her yıl alınacak personel ve memur kadrolarını belirledikten sonra belli aralıklarla bunları yayınlamakta ve başvuran adayları sınavlara davet etmektedir.

Sınav Başvuru Tarihleri Nasıldır?

Sınav başvuru tarihleri 2 haftaya yayılıyor. Adayların 2 hafta içerisinde ödemelerini yapıp, başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Sınavlar 2 aşamada gerçekleşmektedir. Bunlar;

  • Yazılı sınav,
  • Sözlü sınav.

Yazılı Sınav açılan banka iş ilanının detaylarına göre ortak ve farklı olduğu konular vardır. Ortak olan konular Genel Kültür ve Genel Yetenektir. Başvuru yapılacak alana göre İngilizce, Ekonomi, Hukuk, Muhasebe, Genel Alan Bilgilerinin soruları bulunur.

Yazılı Sınavlar 3 Aşamadan Oluşuyor

Yazılı sınavlar genel olarak 3 ayrı bölümden oluşmakta ve tek oturum da gerçekleşmektedir. Ziraat Bankası Sınavları önceki yıllarda 160 adet sorudan oluşturuluyordu ve toplam 180 dakika adayların bu soruları yanıtlaması bekleniyordu.

  • Sınavın 1. bölümü genel kültür-genel yetenek, 2. bölümü yabancı dil, 3. bölümü ise alan konularından oluşmakta,
  • Sınavın 3. bölümü; İdari Alan ve Mühendislik Alanı olmak üzere iki alan için ayrı ayrı gerçekleşmektedir.
  • Sınavın 1. ve 2. bölümü (Genel Kültür-Genel Yetenek, Yabancı Dil) her 2 alan için de ortak olarak yapılmaktadır.
  • Sınavın 2. bölümü (Yabancı Dil), İngilizce olarak gerçekleşirken,
  • Sınavın 3. bölümü (Alan Bilgisi) İdari veya Mühendislik Alanı’na göre farklılık göstermekte olup, her bir alan için sınav konuları da değişmektedir.

Bu alanlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yazılı sınavda, sınav bölümlerinin her biri baraj niteliği taşımaktadır. 3 Bölümden oluşun sınav sorularının 1. bölümün en az %70’nin, 2. Bölümünün en az %60’ının, 3. Bölümünün ise en az %50’sinin doğru cevaplanması istenmektedir. Her bir bölüm için soruları belirtilen oranlarda cevaplandıran kişilerin arasından puanı en yüksek olan adaylar mülakata davet edilirler.

Ziraat Katılım Bankası Sınavları İçeriklerinde Neler Vardır?

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası Sınavları hemen hemen aynı düzeyde ve aynı formatta oluyor. Başvuruları olumlu sonuçlanan adaylar bankanın belirlediği soru ve mülakatlara tabi tutuluyor. Bu sınavlardan başarılı olan adaylar ise Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası memur alımları mülakat süreçleri ile devam etmektedir.

Yazılı sınavlar, belirtilen sınavın yapılacağı merkezler de seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Yazılı test sınavına gelindiğinde ise aşağıdaki şartlar aranıyor;

  • Ziraat Katılım Bankası ve Ziraat Bankası Sınavı girişlerinde cep telefonu getirilmemesi,
  • Sınava 15 dakikadan geç kalınmaması,
  • Mutlaka nüfus cüzdanı ve emsali belge ile gelinmesi.
  • Sınav Giriş Belgesi

Ziraat Bankası Sınavları Nerede Oluyor?

Ziraat Katılım ve Ziraat Bankası sınavları sınav merkezlerinde oluyor. Sınav merkezleri olarak ise genelde İstanbul ve Ankara olarak seçiliyor. Ancak alım yapılacak kişi sayısı ve alım yapılacak illere göre sınav merkezleri değişkenlik gösterebiliyor.

Sınav giriş belgeleri e-posta ile gönderilmiyor. Adayların yayınlanan ilandaki istenenlere dikkat etmeleri ve yönergeleri takip etmeleri gerekiyor.

Yazılı Sınav Ücreti Var mı? Varsa Ne Kadar?

Sınav ücreti oluyor. Sınav ücreti her sene değişiyor. 2019 yılında 120 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.  Sınav ücretinin ilanda belirtilen tarihe kadar bankaya yatırılması gerekiyor.

Mülakatlar ve Son Değerlendirmeler

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası Sınavları sonrasında mülakata katılmayı hak eden adayların mülakat tarihlerini takip etmeleri gerekiyor. Mülakat tarihleri bankaların kendin internet sitelerinden yayımlanıyor. Mülakat anında ise bazı belge ve evraklar isteniyor. Yine bunlar bankaların web sayfalarından yayınlanıyor.

Yapılan Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası Mülakatları neticesinde 60 üzeri puan alınması gerekmektedir. Bu puanın altında kalan adaylar son değerlendirmeye dahil edilemiyor. Puanı 60 üzerinde olan adaylar için ise; sınav sonucunun ortalaması ile nihai başarı notu hesaplanacaktır.

Hem Ziraat Katılım hem de Ziraat Bankası Sınavları için dikkat edilmesi en önemli noktalardan biri detaylı bir CV’dir.

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası İş ilanları, personel alımları ve sınavları için tüm adaylar başarılar dileriz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.