Ana SayfaEkonomiTaksimetre Cep Yakacak: Kısa Mesafeye Dev Zam!

Taksimetre Cep Yakacak: Kısa Mesafeye Dev Zam!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerin tartışma konularından olan piyasa taksileri ve piyasa taksisi sektörüne dahil olmaya çalışan yabancı uygulamalar konusu kapanacağa benzemiyor. Yolcular zaten pahalılıktan şikayet edip Uber gibi uygulamalara yönelirken, taksi ücretlerine zam yapıldı.

1 Ocak 2017’den itibaren geçerli olmak üzere taksilerde en kısa mesafe için ödenecek ücret 8 lira 75 kuruş seviyesine yükseltildi. “En kısa mesafe” kapsamına maksimum 2,5 kilometrelik yol dahil ediliyor. Yapılan zam oranı yaklaşık yüzde 160. Evet yanlış okumadınız; en kısa mesafe için bu yıl alınan 3 lira 45 kuruşluk bedel, 8 lira 75 kuruş düzeyine çıkarıldı. Bu da zam oranının yüzde 160 olması anlamına geliyor.

Taksiciler Memnun: Bu Zam Değil!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından dün alınan karardan taksici esnafı memnun. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı yaptığı açıklamada taksicilerin giderlerinin her geçen gün arttığını bu nedenle alınan kararın doğru olduğunu savundu ve karardan memnuniyetlerini dile getirdi. Başkan Yahya Uğur bu kararın zam anlamına gelmediğini ve sadece kısa mesafe için taksicilerin koruma altına alındığını belirtti.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur uzun mesafelerde ücrette bir değişiklik olmadığını, zira kilometre başına birim fiyatın sabit kaldığını vurguladı. Buna rağmen vatandaş karara tepkili. Uzmanlarsa yeni kararın, insanların diğer uygulamalara yönlenmesinin önünü açabileceğine vurgu yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü’nden il emniyet müdürlüklerine talimat gönderilerek Uber ve benzeri uygulamalar dahilinde yolcu taşıyan araçlara korsan taksi cezası kesilmesi bildirilmişti.

Yasal taksilerin kısa mesafe ücretlerinin bu denli artırılmasının Uber gibi uygulamalara yarayacağı görüşü dile getiriliyor. Dünyada taksi ücretlerinin en pahalı olduğu ve taksileriyle dünya çapında ünlü olan Londra’da kısa mesafe taksi ücreti hali hazırda 11 lira.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.