Ana SayfaEkonomiTÜBİS Yenilendi

TÜBİS Yenilendi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüketicilerin şikayetlerinin daha hızlı çözülebilmesi için hayata geçirilen Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) yapılan güncelleme ile yenilendi. Yapılan güncellemeden sonra Tüketici hakem heyetine elektronik, mobil ya da ıslak imza zorunluluğu olmadan e- Devlet Kapısı üzerinden başvuru yapabilecek.

Uygulamanın yenilenmiş hali uyarından itibaren kullanıma açılacak.

Islak İmza Zorunluluğu Yok

TÜBİS uygulamasına halen e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılabiliyor. Ancak bu işlem yapılırken elektronik, mobil ya da ıslak imza zorunluluğu var. Islak imzası 15 gün içerisinde ilgili heyete iletilmeyen başvurular işleme alınamıyordu. Yarından itibaren uygulamaya geçecek yeni sistem ile tüketici hakem heyetlerine e- Devlet Kapısı üzerinden yapılan elektronik ve mobil başvurularda ıslak imza zorunluluğu olmayacak.

Zaman ve Paradan Tasarruf

Sistemde yapılan bu güncelleme ile fiziki evrak sayısı azaltılmış olacak. Böylelikle tüketiciler ev kapısına yönlendirilmesi amaçlanıyor. Islak imza zorunluluğunun kalkması ile tüketici hakem heyetleri başvuruları daha kısa sürede işleme alabilecekler.

Tüketiciler başvuru işlemini gerçekleştirdikten sonra, TÜBİS üzerinden başvurularının hangi aşamada olduğunu kontrol edebilecekler. Yapılan güncellemeden sonra avukatlar da müvekkilleri adına TÜBİS üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ile entegre olan sistem sayesinde, tüketici şikayetlerine ilişkin kararlar elektronik ortamda muhatabına iletilecek. Böylelikle tebligat aşaması hem daha hızlı geçilmiş olacak hem de paradan tasarruf edilmiş olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.