Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartı Borcu Asgari Tutar Üzerinden Yatırılırsa Ne Olur?

Kredi Kartı Borcu Asgari Tutar Üzerinden Yatırılırsa Ne Olur?

Kredi Kartı Borcu Asgari Tutar Üzerinden Yatırılırsa Ne Olur? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Kredi Notuna Etkisi! Detaylar İçin...

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir?

Kredi Kartı alışverişlerde sıkça kullanılan ödeme seçenekleri arsında yer alıyor. İstatistiki verilere göre Türkiye’de 57,7 milyon kredi kartı kullanılıyor. Bu kredi kartının yaygın olarak kullanıldığı anlamına geliyor. Kredi kartı kullananların da bildiği gibi kredi kartı borç ödemesi asgari ödeme ve net borç ödeme seçeneklerinden bir seçilerek ödenebiliyor.

Asgari ödeme tutarı kredi kartı sahibinin kredi kartı borcu içerisinde ödeyebileceği minimum borç tutarıdır ve zorunlu borç tutarıdır. Eğer asgari tutar altında kredi borcu ödenirse kredi borcuna gecikme faizi uygulanır ve sistemde borç ödenmedi gözükür. Dolayısıyla asgari ödeme tutarı net borcun ödenmemesi halinde zorunludur.

Kredi kartı asgari ödeme tutarı bankaların kişilere sunduğu imtiyaz değildir. Kredi kartı borcu asgari tutar üzerinden ödenmesi halinde kredi kartı kalan borcuna faiz işler ve kart sahibinin kredi notu düşebilir.

Kredi Notuna Etkisi!

Kredi kartı borcu asgari ödeme tutarı üzerinden ödenmesi halinde sistem kredi kartı borcunu ödenmedi olarak kaydetmez. Haliyle kredi kartı borcunun asgari tutar üzerinden ödenmesi kredi notunu fazla etkilemez. Fakat kredi kartı borcunun asgari ödeme tutarı üzerinden ödenmesi kişinin borç yükünü arttıracağı için kredi kullanımı halinde sıkıntı olabilir.

Kredi Kartı Borcunu Asgari Ödeme Tutarı Üzerinden Yatırılması Halinde Uygulanan Faiz:

Asgari ödeme bankaların sunduğu imtiyazlardan değildir ve asgari ödeme yapılması halinde bankalar faiz uygular. Kredi kartı borcunun asgari tutar üzerinden yatırılması halinde uygulanan faiz türü akdi faizdir. Akdi Faiz TCMB tarafından belirlenen yasal bir faizdir ve piyasada uygulanan en yüksek faiz oranıdır. Asgari ödeme durumunda bankalar aylık %2,65 akdi faiz uygular.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.