Ana SayfaEkonomiBanknotta Yeni İmza

Banknotta Yeni İmza

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yaklaşık olarak 8 ay önce Erdem Başçı’nın yerine atanan Murat Çetinkaya ile yeni bir dönem başlıyor. 2017 yılında tedavüle girecek yeni banknotlara Murat Çetinkaya imza atacak

Banknottaki İmza Değişiyor

Murat Çetinkaya yaklaşık olarak 8 ay önce Erdem Başçı’nın yerine atanmıştı. Merkez Bankası’nda yaşanan bu değişiklikten sonra diğer bir yenilikte 2017 yılında gerçekleşecek yeni banknotlarda yaşanacak.  Yeni yılda basılması planlanan E9 Emisyon Grubu lll. Tertip Banknotlarda yeni başkan olarak Murat Çetinkaya’nın imzası olacak.

Tüm İmzalarda Değişiklik Var

Erdem Başçı’nın yerine Murat Çetinkaya’nın gelmesinin yansıra Başçı döneminden görevli olan tüm Başkan Yardımcıları kurumdan ayrıldığı ya da görev değişikliği yaşandığı için başkan yardımcıları yerine gelen yeni 4 başkan yardımcısının imzaları da değişmiş olacak. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre yeni tertip için eksik olan başkan yardımcılığı koltuğunun dolması bekleniyor.

Eski Banknotlar

Murat Çetinkaya’nın Erdem Başçı’nın başkanlık döneminde sadece 20 TL’lik banknotlarda imzası bulunuyor. 2017’de basımı gerçekleşecek olan 5,10,20,50,100 ve 200 liralık banknotlarda ise Murat Çetinkaya’nın yansıra Başkan Yardımcıları olarak Erkan Kilimci, Murat Uysal ve Emrah Şener’in de imzaları bulunacak.

Emisyon Grubu’nda ise 2017 yılında herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Halen kullanılan mevcut piyasadaki banknotlar yeni tertiple birlikte tedavülde bulunmaya devam edecek. Yalnızca yeni basılan banknotlarda imza değişikliği yapılmış olacak.

İlk Banknotlar 1927’de

Şu an halen kullanılmakta olan Dokuzuncu Emisyon (E9) Grubu banknotlar 1 Ocak 2009 yılında piyasada dolaşıma sunulmuştu. 2009 yılında piyasa sürülen E9 Grubu banknotlar değişen boyutları, tasarımları ve gelişen güvenlik özellikleri ile 5,10,20,50,100 ve 200 Türk Lirası olarak piyasaya sürülmüştü. Birinci Emisyon Grubu olan İlk Türkiye Cumhuriyeti banknotları ise 5 Aralık 1927 tarihinde dolaşıma çıkarıldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.