Ana SayfaEkonomiSertifikalı Organik İstiridye Mantarı

Sertifikalı Organik İstiridye Mantarı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstiridye mantarı Çanakkale’de üretiliyor ve ülke genelinde yoğun talep görüyor. Mantarın hasadı 30 gün içerisinde gerçekleştiriliyor.

Tesisin Hedefi Kapasiteyi Arttırmak

Sertifikalı organik istiridye mantarı Çanakkale’nin merkeze bağlı Kalabaklı köyünde 450 metrekarelik alanda üretiliyor. Üretim esnasında kompost olarak saman, talaş, buğday karışımı kullanılıyor. Ürün yaklaşık olarak 30 gün içerisinde hasat ediliyor. En çok rağbet gören mantarlardan biri olan organik istiridye mantarı süpermarketlere ve organik pazarlara satılıyor.

Yaklaşık olarak 4 yıl önce Orman Organik Tesisi kurarak organik istiridye mantarı üretimine başlayan Mert Esemenli, ‘’ Üretim tesisimizin en büyük özelliği organik üretim sertifikamız. Biz üretimlerimizde hiçbir şekilde kimyasal madde kullanmıyoruz. Satın aldığımız ve üretimde kullandığımız her ürününde organik sertifikası olması gerekiyor. En önemli hedefimiz üretim kapasitemizi arttırarak belirli bir istikrara ulaşmak. Organik istiridye mantarını saman kompostunda üretiyoruz ve herhangi bir kimyasala maruz kalmasına izin vermiyoruz. Kuluçka süreci ile birlikte yaklaşık olarak 30 gün sonrasında hasat yapabiliyoruz’ ’dedi.

Lezzeti ile Fark Yaratıyor

Mert Esemenli açıklamasının devamında, ‘’ Mantarın lezzeti ete eşdeğer seviyede olduğu için yoğun talep görüyor. Ancak diğer mantarlara göre çok bilinmiyor. İstiridye mantarı gibi tropik mantarlar Türkiye’de henüz yeni olduğu için insanlar yavaş yavaş tanıyorlar. Yakın zamanda ürüne talebin artmasını bekliyoruz. Ürünü güveçte de pişirebilirsiniz ızgarada da pişirebilirsiniz. Patlıcanı nasıl birçok etli yemekte mezede kullanıyorsanız istiridye mantarını da pek çok yemekte kullanabilirsiniz.

Çanakkale İklimi Mantar İçin Uygun

Esemenli, ürünün mutlaka profesyonel kişiler gözlemin yapılması gerektiğini oldukça riskli ve pek çok sahadan oluşan bir üretim süreci olduğunun altını çizdi. Esemenli, ‘’ Bu işe ciddi yatırım yaptım. Aslında Turizm Otelcilik mezunuyum ancak bu işi yapmaya karar verdim. Çanakkale bu ürünün üretimi için uygun ilkime sahip. Hedefimiz haftada 500 kilo kadar mantar hasadı yapabilmek üzerine kurulu. Bu yüzden istikrarlı bir şekilde üretim yapıyoruz’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.