Ana SayfaEkonomiConta Üretiminde Kadın Eli

Conta Üretiminde Kadın Eli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan İlknur Çelik azmi ile kendisine hayran bırakıyor. Eşinin ilçede bulunan torna atölyesine öğle saatlerinde yemek götüren İlknur Çelik eşi iş yerinde olmadığında onun yerinde beklerken boş durmadı otomobillerin şase bölümünde kullanılan conta yapımını öğrenmek için çaba sarf etti.

Erkek İşi

Eşi Kenan Çelik’e adeta yalvaran ve işi öğrenmek istediğini söyleyen İlknur Çelik’in aldığı cevap ‘’Yapamazsın bu erkek işi’’ oldu. Bu cevaba karşılık yine de yılmayan İlknur Çelik hemen her gün işi öğrenmek için torna atölyesine gitti.

Zaman içerisinde hırsı ve azmi ile eşini ikna etmeyi başaran İlknur Çelik, eşinin de desteği ile conta yapımının her aşamasını öğrendi. İşi öğrendikten sonra eşine sadece öğlenleri yemek getirmek ile kalmayan İlknur Çelik zamanla torna atölyesinde işçi gibi çalışmaya başladı. Şimdi eşi ile birlikte ürettikleri contaları ihraç ediyorlar.

İhracat Yapıyoruz

Öğlenleri Torna atölyesi beklemekten ihracata giden serüvenini anlatan İlknur Çelik, ‘’ Eşim ile 15 yıllık evliyiz. Biz evlenmeden önce atölyesini açmıştı. Ben ilkokul mezunuyum, evlendikten sonra ev ve çocuklar ile ilgilenmeye başladım. Hemen her gün atölyeye yemek götürüyordum. Eşimin olmadığı zamanlarda da dükkânı kapatmak için orada bekliyordum. Zamanla gide gele mesleğe merak sardım. Oraya gidip sadece beklemek yerine işin ucundan tutmak istedim. Eşime söylediğimde karşı çıktı. Ama sonrasında hevesimi gördü ve işi öğretti. Ayda 90 bine yakın conta üretiyoruz ve aracı kurumlar sayesinde ABD, Japonya, Kanada gibi dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. İş için kadın erkek ayrımı yoktur. Erkeğin yaptığı her işi kadın da yapabilir’ ’dedi

Eşinin işi öğrenmesinden mutlu olduğunu belirten Kenan Çelik, ‘’ Artık gözüm arkada değil, eşim mesleğin inceliklerini öğrendi. Eşim burada işçi gibi çalışıyor ve mesleğini çok seviyor. Daha önce de yurt dışına ürün gönderdim ancak eşimin yanımda çalışıp destek vermesi ile işler daha da gelişti’ ’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.