Ana SayfaEkonomi2016 Yılında Vergi Gelirlerinin Yaklaşık 5’te Biri Gümrükten!

2016 Yılında Vergi Gelirlerinin Yaklaşık 5’te Biri Gümrükten!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında ekonomide meydana gelen gelişmelere dair rakamlar ve istatistikler, yeni yıla girilmesinin ardından arka arkasına gündeme düşmeye başladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından dün yayımlanan “2016 Yılı Aralık Ayı Veri Bülteni” dahilinde belirtilen rakamlara göre geçtiğimiz yıl devletin elde ettiği vergi gelirlerinin yaklaşık 5’te biri gümrükten elde edildi.

2016 yılında devletimizin toplam vergi gelirleri 419 milyar 95 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. Bu gelirlerin 76 milyar 442 milyon Türk Liralık kısmı Gümrük İdareleri’nce tahsil edildi. Gümrük İdareleri’nce tahsil edilen vergilerin, bütün tahsil edilen vergilere oranı yüzde 18,24 seviyesinde gerçekleşti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bahse konu raporlamasında ayrıca 2016 yılında şirketlere dair gerçekleşmeler hakkında da detaylı bilgi verdi. Bahse konu bilgilerde; ülkemizde faaliyet gösteren şirketler, açılan, kapanan ve hali hazırda faaliyette olan şirket sayıları ve bu şirketlerin türleri belirtildi.

1 Milyon 900 Bine Yakın Şirket Faaliyette!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan rapora göre ülkemizde 2016 yılı sonu itibari ile faaliyette olan 1 milyon 892 bin 286 şirket mevcut. Bu şirketlerin kahir ekseriyetini; limited şirketler ve gerçek kişi ticari işletmeler oluşturuyor.

Faaliyetteki işletmelerden 787 bin 948’i limited şirket vasfı ile ticari hayatına devam ediyor. Ülkemizde faaliyet gösteren 719 bin 744 işletmenin türü ise “gerçek kişi ticari işletme”.

Ülkemizde faaliyet gösteren işletmelerin 190 bin 9’u asıl işletmenin şubesi konumunda.22 bin 156 firma ise anonim şirket vasfıyla ticari hayatlarını sürdürüyorlar.

İlgili bültende; faaliyetteki kooperatiflerin sayısı 57 bin 678, kollektif şirketlerin sayısı 12 bin 744, komandit şirketlerin sayısı bin 946, konsorsiyumların sayısı 60 ve donatma iştiraklerinin sayısı ise 4 olarak tespit edilmiş ve kamuoyuna duyurulmuş durumda.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.