Ana SayfaEkonomiEnflasyon Rakamı TÜİK’in Açıkladığının Üzerinde

Enflasyon Rakamı TÜİK’in Açıkladığının Üzerinde

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan 2016 yılı enflasyon rakamları piyasada farklı tepkilere neden oldu. Piyasa aktörleri açıklanan rakamların yüksek olduğunu ve enflasyonun bu seviyede sürdürülemeyeceğini belirttiler. 2016 yılına dair açıklanan yüzde 8,53 seviyesindeki enflasyonun gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşın maruz kaldığı enflasyon oranının çok daha yüksek olduğunu savunanlar da var. Bunlardan biri de Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk.

Ülkemizin en büyük sendikalarından biri olan Kamu- Sen’in Başkanı olan İsmail Koncuk; Amerikan Doları’nın bir yıl içerisinde yüzde 20’yi aşkın değerlendiğini belirtti. Euro’nun da benzer şekilde yüzde 20’ye yankın değerlendiğini ifade eden İsmail Koncuk, brent ham petrol fiyatlarında da yüzde 30 seviyesinde artış yaşandığına dikkat çekti. Son dönemde üst üste gelen zamlarla benzinin 5 lira sınırını aştığını, mazotunsa 5 liraya yaklaştığını belirten Başkan Koncuk; tüm bunların maliyetlerinin ürünlere yansıtıldığını vurguladı.

Flüte Değil Benzine Bak!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerin gerçeği tam olarak yansıtmadığını belirten Başkan Koncuk, buna gerekçe olarak vatandaşın her gün satın almak mecburiyetinde olmadığı ürünlerin enflasyon sepetinde olmasını gösterdi. At yarışı ve flüt gibi harcamalara zam gelmemesinin enflasyondaki artışı sınırlı gibi gösterdiğini belirten İsmail Koncuk; bu ürünlere zam gelmemiş olmasının enflasyonun yüzde 8,53 seviyesinde açıklanmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Halkın cebine yansıyan fiyat artışlarının çok daha yüksek olduğunun altını çizen Başkan Koncuk; halkımızın her gün flüt değil benzin aldığını, benzinin de fiyatının bir yılda yüzde 20’den fazla artış gösterdiğini belirtti. 2016’nın başında 215 liraya dolan 50 litrelik bir deponun hali hazırda 260 liraya dahi doldurulamadığını söyleyen Başkan Koncuk; esas enflasyonun bu noktadan ölçülmesi gerektiğine dikkat çekerek akaryakıt fiyatlarındaki artışın açıklanan enflasyondan 2 buçuk kat fazla olduğunu dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.