Ana SayfaEkonomiİstanbul Yeni Havalimanı 4 Milyar Dolar Ek Kaynak Sağlayacak

İstanbul Yeni Havalimanı 4 Milyar Dolar Ek Kaynak Sağlayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, yapımı halen devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nın Türkiye’nin önümüzdeki 50 yılında önemli bir yere sahip olacağını ve itici güçlerinden biri olacağını söyledi.

2018’de 100 bin kişiye istihdam

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye’nin önümüzdeki 50 yıllık hikayesinde İstanbul Yeni Havalimanı çok önemli bir yere sahip, bu hava limanı ülkenin itici güçlerinden biri olacak. Havalimanının şu ana kadar yüzde 40’ı tamamlandı, 3 vardiya ile 22 bin 500 kişi çalışıyor. Eurocontrol verilerine göre İYH 2018’de ülkemizde 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. Havalimanının yaratacağı hane halkı geliri yaklaşık olarak 4 milyar, ulusal ekonomiye milli gelirin yüzde 4’ü oranında katkı sağlayacak’’dedi.

Dünyanın en büyüğü

Havalimanı hakkında açıklamalarına devam eden Ahmet Arslan, ‘’ Bu havalimanından büyük gövdeli uçaklar iniş ve kalkış yapacak. 2 pist ve 90 milyon yolcu kapasiteli terminali 2018’in ilk çeyreğinde açacağız. 150 hava yolu şirketinin 350’nin üzerinde destinasyona uçuş yapabilecek. Proje 10,2 milyar euroluk yatırım ve 25 milyar euroluk kira bedeli ile dünyanın en büyük yap – işlet – devret modelli projesi olacak’ ’dedi.

Hedef 230 milyon yolcu

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamasının devamında, ‘’ Dünyada havacılık sektörü son 10 yılda 5,6 büyüme kaydetti. Türkiye’de ise bu oran yüzde 14 civarında, 2015 sonu itibari ile 23,4 milyar dolara ulaştık. Geçen yılın verileri incelendiğinde iç – dış hat toplam 174 milyon yolcuya hizmet ettik. 2018’de hedefimiz bu sayıyı 230 milyonun üzerine çıkarmak’’ dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.