Ana SayfaEkonomiOn Binlerce Vatandaş Cep Telefonuna Gelen Kısa Mesajları Şikayet Etti!

On Binlerce Vatandaş Cep Telefonuna Gelen Kısa Mesajları Şikayet Etti!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cep telefonlarına gelen izinsiz mesajlar, kaynağı bilinmeyen aramalar vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor. Her gün tanıtım ve reklam içerikli onlarca kısa mesaj alan (SMS) vatandaş, bu kısa mesajlar için şikayetçi oldu.

Cep telefonları hayatımıza girdiği günden bu yana pek çok yenlik getirdi. Önceleri hemen her yerden iletişim kurmanın rahatlığı ve özgürlüğü insanları cezbederken, artık akıllı cep telefonları ile mobil ağ adeta boyut atladı. Artık akıllı telefonu olan herkes cep telefonu sayesinde internet üzerinden dünyaya bağlanıyor.

Bununla birlikte reklam yarışındaki markalar vatandaşa cep telefonu yoluyla ulaşarak marka bilinilirliğini artırma derdinde. Bu durum vatandaşın cep telefonuna gelen çağrıların ve kısa mesajlarının artmasına, vatandaşın zamanının boştan yere gitmesine ve rahatsız edilmesine neden oluyor.

2015 Yılında Yürürlüğe Girmişti!

Cep telefonuna gelen izinsiz SMS’lerle ilgili vatandaştan yoğun şikayet alan devlet, 2015 yılının Temmuz ayında çıkardığı bir düzenleme ile kısa mesajlarla vatandaşın rahatsız edilmesine yasak getirmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan düzenlemeye göre vatandaşın şikayet ettiği firmalara milyonlarca liralık cezalar kesilmekte.

Düzenlemenin çıktığı 2015 yılı temmuz ayından 2016 yılı sonuna kadar 241 bini aşkın şikayet bakanlığa iletildi. Vatandaşın şikayeti karşılığında toplam 8 milyon 345 bin Türk Lirası tutarında idari para cezası firmalara kesildiği açıklandı.

Bakanlığın incelemeleri sonrasında; onaysız ileti gönderen firmalara 1 ila 5 bin Türk Lirası arasında ceza kesildi. Bahse konu iletiyi birden fazla kişiye çoklu ileti olarak gönderen kişi ya da kurumlara ise bu cezanın 10 katına kadar idari para cezası uygulandı.

Vatandaşın düzenlemelere rağmen rahatsız edilmesi bitmediğinden, şikayetlerin de ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşın bilinçli olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren yetkililer şikayetlerin yoğunluğunun orta ve uzun vadede caydırıcılık ve kesilen cezalar sayesinde azalacağını ifade ediyorlar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.