Ana SayfaEkonomiCazibe Merkezleri Programı Koşulları Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Cazibe Merkezleri Programı Koşulları Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri programı koşulları açıklandı. Cazibe Merkezi programı kapsamında yeni yatırım projeleri, yatırım sürecinde olan yahut yarım kalmış imalat sanayi tesisleri, çağrı ve veri merkezi yapımı için yeni yatırım projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Bakanlar Kurulu kararı ile cazibe merkezleri marifetiyle istihdamın ve üretimin artırılması planlanmaktadır. Cazibe Merkezi programına; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illeri dahil edilmiştir.

30 Kişilik İstihdam Yaratmak Şart!

Bahse konu program dahilinde birçok yatırım desteklenirken bazı yatırımlar da kapsam dışı bırakılmıştır. Program kapsamında kanatlı işleme tesisi, entegre olmayan et ve süt işleme tesisi yatırımları, un ve irmiğe yatırım, tuğla ve kiremit üretiminde modernizasyon türü kapsamına girmeyen yatırımlar, kütlü pamuk, dokuma ve iplik işleme yatırımları desteklenmeyecektir. Bunların yanı sıra demir, çelik üretimine yönelik yatırımlar ve sentetik elyaf üretimine yönelik yatırımlar da destekleme kapsamında yer almamaktadır.

Cazibe Merkezi Programı kapsamı dışında bırakılan yatırımlar zaruri durumlarda Cazibe Merkezi Programı Yönlendirme Komitesi tarafından değerlendirmeye alınacaktır. Cazibe Merkezi Programı kapsamında desteklemeden yararlanabilmek için imalat sanayiinde asgari 2 milyon Türk Lirası yatırım hacmi ve minimum 30 kişilik istihdam yaratması şartı konulmuştur. Çağrı Merkezleri için asgari 2 bin istihdam şartı aranırken, Veri Merkezi yatırımlarının desteklenmesi için en az 5 bin metrekare beyaz alan bulunması şartı aranmaktadır.

Cazibe Merkezi Programı dahilinde destek unsurlarını; yatırım ve üretim, üretim tesisi taşıma, çağrı ve veri merkezi, yatırım yeri tahsisi, bina yapım, faizsiz yatırım kredisi ve faiz indirimli işletme kredisi oluşturmaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.