Ana SayfaEkonomiEuro Aldı Başını Gidiyor: Yeni Seviye 4,17!

Euro Aldı Başını Gidiyor: Yeni Seviye 4,17!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Döviz kuru 2 ayı aşkın süredir her geçen gün rekorlarına yenilerini ekleyerek ilerliyor. Adeta dövizdeki artış için kelimeler kifayetsiz kalmaya başladı. Yeni yıla 3,52 lira düzeyinden giren dolar 3,96 seviyesini dün gördükten sonra bir miktar gevşedi. Euro ise bugün tarihi zirvesini bir kez daha yenileyerek 4,17 seviyesine kadar yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimini tüm kamuoyu araştırmalarının aksine kazanmayı başaran Donald Trump, dün ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Trump’ın basın toplantısında faizler ve doların geleceği hakkında yorum yapması beklenirken, bu beklenti gerçekleşmedi. Bu beklentinin gerçekleşmemesi ile dolar bir nebze sakinlerken, dolardan çıkış yapan yatırımcı bu kez Euro’ya yöneldi.

Trump Fed Demedi, Dolar Geriledi!

Amerikan Doları’nın hemen her gün yeni zirve yapmasının ana nedeni ve başlangıç noktası 8 Kasım’daki ABD başkanlık seçimlerini Donald Trump’ın kazanmış olmasıydı. Genellikle popülist söylemlerde bulunan ve vergileri azaltarak altyapı yatırımlarını artıracağını deklare eden Trump’ın bu söylemleri ekonomistler tarafından olumlu bulunmuyordu.

Türkiye saati ile dün akşam basın toplantısı düzenleyen Donald Trump, bu kez doların ateşinin düşmesini sağladı. Faiz yanlısı tutumu ile bilinin Trump’ın Fed’den bahsetmemesi ve faiz artırımı için Fed’i uyarmaması dolar yatırımcılarının beklentisinin boşa çıkmasına neden oldu.

Trump’tan beklediklerini duyamayan dolar yatırımcıları dolardan bir miktar çıkış yaptılar. Bu sayede 3,96 düzeyine gelen dolar bu noktadan gevşeyerek 3,90 seviyesine kadar indi. Amerikan Doları’ndan çıkış yapan yatırımcı bir diğer rezerv para birimi Euro’ya yöneldi. Euro bu sayede 4,17 noktasına kadar çıktı. Buradan bir miktar inişe geçen Euro hali hazırda serbest piyasada 4,15 lira seviyesinden işlem görüyor. Euro’nun 2017 başından bu yana geçen 12 günlük süreçte kazancı 40 kuruşu geçerken, doların kazancı da 40 kuruş noktasına yaklaştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.