Ana SayfaEkonomiBuğday İthal Edilmesi Ekmek Fiyatlarını Yükseltmeyecek

Buğday İthal Edilmesi Ekmek Fiyatlarını Yükseltmeyecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliğinden buğday ithal edilmesi için açılan ihalelerin vatandaşa nasıl bir yansıması olacağını soran bir gazeteciye verdiği cevapta “Ekmek ve un fiyatlarında bir artış en azından buğday bakımından şimdilik söz konusu değildir. Şu dönemde birilerinin ekmek fiyatında artış olacağını söylemesi, hele de bunu buğday fiyatlarına bağlaması itibar edilebilecek bir konuşma olmaz.” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, yılın belirli dönemlerinde ekmek fiyatlarının gündeme geldiğini ve bunun doğal olduğunu belirtirken, halkın en temel gıdası olan ekmeğin fiyatlarının değerlendirilmesi talebi elbette ki oldukça normaldir. Ancak bunu spekülatif bir şekilde gerçekleştirmeye çalışanlara itibar edilmemelidir diyerek, “Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında 20 milyon civarında buğday bulunmaktadır. Bu rakam bizim yıllık tüketimimizi rahatlıkla karşılayacak şekildedir. Bu nedenle bugün dileyen herkesin dilediği miktarda buğday satın alma imkanı bulunmaktadır.” Dedi.

Un fabrikaları ile ilgili de çeşitli yaptırımların gündeme geldiğini belirten Çelik, işleme kapasitesi 20 bin tonun altında olan fabrikaların herhangi bir vade farkı ödemeden 90 günlük süreler ile buğday satın alabilmesi için çalışmalara başlandığını belirterek, piyasanın genel durumuna bağlı olarak alınacak ilave tedbirler ile insanların sıkıntı çekmeden ekmeğe ulaşabilmelerini hedeflediklerini belirtti. Mevcut durumda 243 un işletmesinin vade farkı ödemeden TMO’dan buğday alabilir durumda olduğunu yeni işletme kayıtlarının da yapılmaya devam edildiğini de sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.