Ana SayfaEkonomiAmasya’da Soğandan Biyogaz Üretilecek

Amasya’da Soğandan Biyogaz Üretilecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1990’lı yıllarda soğana kırmızı altın deniliyordu. Para etmediği dönemlerde ise dere yataklarına dökülen soğanlar ile artık biyogaz üretimi sağlanacak. Piyasalarda kimi zaman kilosu 1 TL’ye satılan soğan, biyogaz üretim fabrikası sayesinde çiftçilerin yüzlerini güldürecek.

Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak fabrikanın özel bir firma tarafından inşa edilip faaliyet göstereceği belirtildi. 27 Milyon Euro‘luk bir yatırımla yeni biyogaz üretim santralinin temeli atılmış oldu.

Soğan İle Elektrik Üretilecek

Suluova belediye başkanı Fatih Üçok yaptığı açıklamada, çiftçilerin yılda ortalama 100 Bin ton soğan üretimi yaptığını açıkladı. Çiftçilerin, depolarda bekleyen ya da çürüyen soğanları attıklarını söyledi ve artık atılan bu soğanlar ile biyoenerji ve biyogaz elde edeceklerini bunuda elektrik enerjisinde kullanacaklarını açıkladı.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, çiftçilerin bu santral için oldukça mutlu olduklarını ve kendisini telefonla arayarak bilgi istediklerini söyledi. Bölgede besi hayvancılığı yapıldığı için hayvan atığının bulunduğu, silajlık mısır ve şeker pancarı atıklarını da biyogaz üretimi için kullanacaklarını açıkladı.” Böylece hem çiftçilerin yüzü gülecek, hem de çürüyerek ırmaklara, dere kenarlarına atılan soğanları değerlendirilerek biyogaz üretimi sağlanacak, üretilen gazdan da enerji elde edilecek. Ayrıca geri dönüşüm sağlanmış olacak ve  hem elektrik enerjisi üretilecek, hem de ülkenin gelişimine katkı sağlanmış olacak.” açıklamalarını yaptı.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, 1990’lı yıllarda çiftçilerin soğanı 1 Dolara sattığını anlattı. O zamanlarda soğan iyi para ettiğini belirten Üçok, “Soğan bir zamanlar yöremizde kırmızı altın olarak anılıyordu.” şeklinde konuştu. Soğanla ile ilgili ilginç bir benzetme de yapan Üçok, “Soğanı piyango, loto gibi görebilirsiniz, çiftçiler soğanı dökse dahi soğan üretiminden vazgeçmemektedir” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.