Ana SayfaEkonomiRize – Artvin Deniz Havalimanı Temelleri Nisan Ayında Atılacak

Rize – Artvin Deniz Havalimanı Temelleri Nisan Ayında Atılacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, ‘’ Türkiye’nin ikinci deniz üzerine dolgu yöntemi ile inşa edilen havalimanı Rize – Artvin olacak’’ dedi.

Nisan Ayına Kadar Temeller Atılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan deniz üzerine dolgu yöntemi ile yapılacak havalimanı için mali tekliflerin alındığını belirterek, ‘’ Deniz üzerine dolgu yöntemi ile yapılacak olan Rize – Artvin Havalimanı projesinin Türkiye’nin dev yatırımlarından olacak. 10 ila 15 gün içerisinde havalimanının altyapı ihalesini kimin kazandığını açıklayacağız. Havalimanı 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde inşa edilecek. 2022 yılına kadar tamamlanmasını planlıyoruz. İhaleye 5 firma katıldı. Nisan ayına kadar havalimanının temellerini atmayı planlıyoruz’’ dedi.

Üst Yapı Projeleri de Başladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan açıklamasının devamında, ‘’ Rize –Artvin Havalimanı Projesi, uzun yıllardır bölgenin hep gündeminde bulunuyor. Bölge halkı bu projeyi dört gözle bekliyor. Havalimanını 2022 yılına kadar tamamlayarak bölge halkının bu özlemini gidermeyi planlıyoruz.  Proje Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı konulabilmesi için çok büyük hassasiyet ile tamamlanacak. Denize 85 milyon tonun üzerinde taş dolgu yapılması planlanıyor. Bu yüzden proje oldukça meşakkatli. Altyapı projeleri devam ederken üst yapı projelerine de yakın zamanda başlaması planlanıyor. Bu kapsamda şimdiden terminal binası ve diğer üst yapı tesislerinin uygulama projeleri için ihale hazırlık çalışmalarında son aşamalara gelindi. Terminalin yaklaşık olarak 20 bin metrekare kapalı alanı olması planlanıyor. 3 milyona yakın yolcuya hizmet verilmesi planlanıyor. Eğer konu insana hizmetse önümüzde hiçbir şey duramaz’’dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.