Ana SayfaEkonomiTermal Kaynaklar Değerlendirilmiyor

Termal Kaynaklar Değerlendirilmiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Termal su kaynakları ile dünya sıralamasında yedinci olan Türkiye, Avrupa sıralamasında ise ikinci sırada. Ülkemiz termal su konusunda bu kadar iyi sıralamalara sahip olmasına rağmen maalesef gereken ilgiyi görmüyor.

Her Geçen Gün Tesisler Artıyor

Termal kaynaklar açısından çok zengin olan illerin başında gelen Kütahya, İzmir, Afyonkarahisar ve Denizli gibi illerde hem özel kuruluşlara ait hem de Sağlık Bakanlığı’na ait örnek teşkil eden tesisler bulunuyor.  2023 hedefleri içerisinde bulunan sağlık turizmi konusunda atılım yapma hazırlıklarında olan Sağlık bakanlığı, mevcutta bulunan 35 bin civarı yatak sayısını bu süreç içerisinde 500 bine çıkarmayı planlıyor. Bu konuda yatırımcıları da destekleyen bakanlık sağlık turizmin gereken ilgiyi görmesi için daha fazla tanıtım ve yatırım yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Yetkililer sağlık turizminin  daha profesyonel olarak gerçekleştirilebilmesi için  ‘’kaplıca tıbbı’’ eğitiminin  sağlık ile ilgili eğitim veren okullarda ders olarak verilmesini talep ediyor.

Türkiye Genelde Güneşi ile Tanınıyor                       

Türkiye termal kaynaklar açısından zengin olsa da yurt dışında genellikle deniz ve güneş ile ön plana çıkan bir ülke olarak görülüyor. Yurt dışından ülkemizi ziyaret eden turistlerin büyük çoğunluğu yaz aylarında deniz ve güneş olanakları için geliyor. Ancak sağlık turizminde yeterli ölçüde tanıtılırsa, pek çok soğuk ülkelerden ülkemize turist gelme olasılığı yüksek.  Ülkemizi şuanda sağlık sigortaları masrafların tamamını karşılamamasına rağmen Hollanda, Almanya, Norveç gibi ülkelerden hastalar tercih ediyor. Avrupa standartlarında termal tesislerin daha fazla olması halinde daha çok turist gelmesi bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.