Ana SayfaEkonomi500 Bin Kişi İşsizler Ordusuna Katıldı: İşsizlik Yüzde 12’ye Dayandı!

500 Bin Kişi İşsizler Ordusuna Katıldı: İşsizlik Yüzde 12’ye Dayandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılı ikinci yarısından itibaren alarm vermeye başlayan Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğini yüzde 1,8’lik daralma ile kapatmıştı. Sanayide çarkların yavaşlamasına paralel olarak işsizlik de her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre geçtiğimiz ekim ayında işsizlik oranı yüzde 11,8 seviyesine yükseldi.

2016 yılı ekim ayına dair işgücü rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizliğin bahse konu ayda 2015 yılı ekim ayına göre yüzde 1,3 puanlık artış ile yüzde 11,8 düzeyine geldiğini duyurdu. TÜİK tarafından yayımlanan rapora göre, işsizlik oranındaki artış genç nüfusta çok daha fazla.

Genç Nüfusta İşsizlik Rekor Kırıyor!

Yüzde 11,8 seviyesine gelen genel işsizlik rakamı, genç nüfus işsizliğindeyse bu rakamın neredeyse iki katı konumunda. Geçtiğimiz ekim ayında genç işsizlerin oranı yüzde 21,2 noktasında gerçekleşti. Genç nüfus işsizliği 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 1,9 seviyesinde artış gösterdi.

2016 yılı ekim ayında istihdam oranı 2015 yılı ekim ayına göre herhangi bir değişim göstermeyerek yüzde 46,2 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye’de 2016 yılı ekim ayında toplam işsiz sayısındaki artış 500 bin kişiyi aşkın seviyede artış gösterdi. Bu artışın akabinde Türkiye’deki toplam işsiz sayısı 3 milyon 617 bin noktasına kadar çıkmış oldu.

Bahse konu ayda işsizlik oranları hemen her alanda artış gösterirken tarım sektörü işsizliği de bu artıştan payını aldı. 2015 yılının ekim ayında yüzde 12,6 seviyesinde olan tarım sektörü işsizlik oranın da bu senenin aynı ayında yüzde 1,5 düzeyinde artış gerçekleşti. Bu artışla birlikte tarım sektöründeki işsizlik oranı yüzde 14,1 noktasına kadar çıkmış oldu. Uzmanlar tarafından işsizlik oranlarında gelinen nokta, ekonomideki daralmanın bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.