Ana SayfaEkonomiRuslar Geri Geliyor Turizmci Umutlu!

Ruslar Geri Geliyor Turizmci Umutlu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Turizm sektörü son yıllarda derin bir kriz içerisinde. Turizmde ülkemize gelen turist sayısın son 20 aydır aralıksız düşüş kaydettiği belirtilirken, bu durumun başlıca sebebi olarak çevre ülkelerimizde yaşanan iç savaş gösteriliyor. Ayrıca Suriye ve Irak’ta yaşanan terör olaylarının bazı dönemler ülkemize de sirayet etmesi, turistlerin ülkemize gelmekten vazgeçmesine neden oluyor.

Turizm sektörü son yıllarda içine düştüğü krizden nispeten desteklerle çıkmaya çalıştı. Bu desteklerden en önemlisi de turist getiren uçaklara hükümet tarafından verilen yakıt desteğiydi. Bu desteğin devam etme kararının alınmasına sektörden çok olumlu tepkiler gelirken, ayrıca sektör temsilciler birkaç yıllığına da olsa KDV muafiyeti talep ediyorlar. Tüm bu talep ve değerlendirmelerin arasında turizmciler için umut verici bir gelişme yaşandı: Rus turistler ülkemize geri dönüyor.

Uçak Krizi Sona Erdi Rusların Hedefi Yeniden Türkiye!

Rusya ile aramızda yaşanan uçak krizinin akabinde iki ülke birbirlerine karşı ekonomik tedbirler almaya başlamıştı. Bu tedbirlerin bir sonucu olarak Rus turistlerin ülkemize gelmemeye başlaması da ülke turizmimize önemli derece ket vurmuştu. Bu durum 2017 yılı ile aşılmaya başlanacağının sinyallerini veriyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) tarafından yapılan açıklamaya göre; Rusya’da yaz ayları için yapılan erken rezervasyon satışlarının yüzde 50’sinin Türkiye’ye yapıldığı açıklandı. Bu devasa oran 2017 yılı yaz aylarında Türk otellerinin Rus turistlerle dolacağı anlamına geliyor.

Turizm sektörünün içerisinde bulunduğu sıkıntılı süreç nedeniyle otellerin yaptığı indirimlerden faydalanmak isteyen Rus turistler, bu sene ki talepleriyle uçak krizinin öncesindeki sayıyı dahi geçecek gibi görünüyorlar. Avrupa ülkelerinden ülkemize gelen turist sayısında güvenlik endişesiyle yoğun düşüşler yaşanmasına rağmen Ruslardan gelen talebin katlanarak artış göstermesi turizm sektörünün temsilcilerinin yüzünü güldürmüş durumda. 2017 yılında turizm sektörünün 2016 yılının kayıplarını telafi edeceği ön görülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.