Ana SayfaEkonomi2016 Yılı Konut Satışlarında Rekor Kırdı

2016 Yılı Konut Satışlarında Rekor Kırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2015 yılı toplamında 1 milyon 289 bin adet konut satışı gerçekleştirilmişti. 2016 yılı tüm yaşananlara rağmen 2015’in rekorunu egale ederek tarihi seviyeye ulaştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre toplamda Türkiye genelinde 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam ile satışlar bir önceki yıla göre yüzde 4 artış gösterdi.

Rekor İstanbul’da

Konut satışlarında en yüksek pay 232 bin 438 adet işlem ile İstanbul’da oldu. İstanbul toplam satışların yüzde 17,3’ünü gerçekleştirdi. Satış rakamlarına göre İstanbul’u Ankara ve İzmir takip etti. Ankara’da toplam 144 bin 570 işlem gerçekleşirken İzmir’de 81 bin 316 konut satışı gerçekleştirildi. Türkiye geneli en az satış ise 130 adet ile Hakkari’de yaşandı.

İpotekli Konut Satışları Yüzde 22 Arttı

Üzerinde ipotek tesis edilmiş olan konutlarda gerçekleştirilen satış işlemi bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında arttı. Toplam konut satışlarının yüzde 35’i ipotekli konutlar üzerinden gerçekleşti. Erzincan’da satışı gerçekleştirilen 2 konuttan bir tanesi ipotekli konut oldu.

72 bin Konut İlk Defa Satıldı

Toplam konut satışları içerisinde 71792 adet konutun ilk defa satışı gerçekleştirildi. İlk satışlarda 12 bin 476 adet konut ile İstanbul ilk sırada iken Ankara ve İzmir İstanbul’un ardından listede yer aldı.

Yabancılara Konut Satışı

Yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında da yüzde 20’ye varan düşüş yaşandı. İstanbul’da 5 bin 811 konut alan yabancı bireylerin ikinci tercihi Antalya oldu. Irak vatandaşları Türkiye’den 3 bin 36 konut satın aldı. Iraklıları takip eden Suudi Arabistan, Kuveyt ve Afganistanlılar oldu.

Erkekler Daha Çok Aldı

Gerçekleştirilen konut satışlarının yüzde 60’ı erkeklere ait oldu. Erkekler 801 bin kadınlar ise 301 bin konut satın aldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.