Ana SayfaEkonomiABD Büyüme Verileri ABD Hisselerini Karıştırdı

ABD Büyüme Verileri ABD Hisselerini Karıştırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel Piyasalarda ABD Hisseleri Dalgalı Seyrediyor

Küresel piyasalarda bu gün açıklanan ABD ekonomisi büyüme verilerinin beklentinin altında gelmesi ile ABD hisse senetlerinde düşüş yaşanırken teknoloji şirketlerinin hisse senetlerinin yükselmesi açıklanan büyüme verilerinin etkisini dengeledi. Bu durum küresel piyasalarda ABD hisselerinin karmaşık bir seyir izlemesine neden oldu. Ayrıca Küresel piyasalarda hazine tahvillerinin yükseldiği görülürken petrol de düşüş yaşandı.

Microsoft ve Intel teknoloji şirketlerinin kar açıklamaları ile hisse senetlerinin yükselmesi ABD ekonomisinin son çeyrek büyüme verisi beklentilerin altında gelmesi durumunu dengeledi. ABD hisseleri büyüme verileri ve teknoloji şirketlerinin kar açıklamaları ile Çarşamba günü çıktığı rekor seviyesine yakın dağalandı.

Çarşamba günü rekor seviyeye ulaşan ve ABD hisse senetlerinin yaklaşık yüzde 75’ini kapsayan S&P 500 endeksi gün içerisinde yüzde 1 değer kaybederek 2.293,85 puana geriledi. Dow Jones sanayi endeksi güne yüzde 0,02 düşüşle 2.295,66 puandan başladı. Stoxx Europe 600 endeksi ise üç günün sonunda yönünü aşağı çevirerek yüzde 0,4 geriledi.

ABD’nin teknoloji devlerinden Microsoft geçen yılın son çeyreğinde kar ve gelirinde yükselme olduğunu duyurdu. Microsoft’un kar ve gelirinin artması ile hisse değeri yüzde 2,1 artarak 65,62 Dolar oldu.

Küresel piyasalarda ABD ekonomisi büyüme verisi beklentilerin altında gelmesi ile Dolar gerilerken Türk Lirası yüzde 1 zayıfladı ve haftayı yüzde 3,2 değer kaybı ile kapattı. Bununla birlikte küresel piyasalarda petrol düştü, hazine tahvili yükseldi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.