Ana SayfaEkonomiKaçak Elektrik Kullanana Ani Baskın Geliyor

Kaçak Elektrik Kullanana Ani Baskın Geliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Serbest tüketici döneminin başlaması ile vatandaşa büyük kolaylıklar sağlanacak. Yapılan çalışmalar biri de elektrik şirketlerinin uygulayacağı kara liste uygulaması olacak. Elektik şirketleri bu süreçte fatura ödeme süresini defa geçirenlerin gözünün yaşına bakmayacak.

Kara Liste

Serbest tüketici döneminin başlaması vatandaşın pek çok kolaylıkla tanışmasına vesile olacak. Elektrik tedarik şirketleri uyguladıkları kara liste ile kaçak elektrik kullanan abonelerin önüne geçmeye çalışacak. Yapılan planlamalara göre kaçak elektrik kullanan aboneler eğer her yıl fatura ödeme süresini ortalama olarak 6 kez geçirirse elektrik kesintisinde bulunulacak.

Sorunlu Tüketici

Faturalarını düzenli ödemeyen aboneler için evlerin içerisinde bulunan elektrik sayaçları sökülecek ve direk üzeri panolara yerleştirilecek. Bu şekilde düzensiz ödemesi olan aboneler ‘’ sorunlu tüketici’’ sınıfına alınacak, bu aboneler evlerde bulunan sayaçlar üzerinden elektrik açma kapamada sorun çıkardıkları için uzaktan kesme – bağlamalı sayaçlar takılarak önlem alınmış olunacak. Böylelikle abonede herhangi bir kaçak kullanım fark edildiğinde elektrik kesintisi uzaktan yapılacak. Tedarik şirketleri bu uygulama ile fatura ödemeyen abonelerin kara listeye alınma sürecini 8 aydan 6 aya düşürmeyi planlıyor.

Ani Baskınlar Yapılacak

Yeni uygulama ile birlikte Güneydoğu ve Doğu’da kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için ani baskınlar düzenlenecek. Bölgede yapılan araştırmalar göre bazı vatandaşlar çift hat çekiyor ya emlakçılar kaçak hatlı ev pazarlaması yapıyorlar. Tüm bunların önüne geçmek için elektrik tedarik şirketleri ipin ucunu daha sıkı tutacaklar.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.