Ana SayfaEkonomiTürk Lirası Haftaya Değer Kazanarak Başladı

Türk Lirası Haftaya Değer Kazanarak Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Lirası ve Borsa Günü Yükselişle Kapattı

Türk Lirası önceki hafta zor bir sınav geçirdi. Önceki hafta Fitch Rantings Türkiye’nin kredi notunu BBB+’dan BB-‘ye indirirken Standart and Poor’s Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatife indirdi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının kredi notu değerlendirmesinde oldukça fazla etkilenen Türk Lirası haftayı değer kaybı ile kapatmıştı. Ayrıca önceki hafta Türkiye Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından çıkan faiz kararının piyasa beklentilerini karşılamaması nedeni ile Türk Lirası’nda değer kaybı olmuştu.

Yeni bir haftanın başlaması ile Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe 3,8560 seviyesinde başladı. Haftanın ilk işlem gününün ilerleyen zamanlarında yönünü yukarı çeviren Dolar/TL kuru 3,8776 seviyesine kadar yükseldi. Fakat Dolar/TL kuru bu seviyede tutunamayarak düşüşe geçti. Dolar/TL kuru akşam saat 21:26’da yüzde 2,12’lik bir düşüşle 3,7879 seviyesine kadar geriledi.

Uzmanlar Fitch kararı sonrası haftanın ilk işlem gününde Dolar/TL kurunda yüzde 2,12’lik bir düşüşün yaşanmasını daha önceden Fitch kararının fiyatlanmış olmasına bağladı. Geçen hafta piyasalarda Fitch’in kredi notu indirimine gideceği beklentisi oluşmuştu ve kredi notu indirimi piyasalarda fiyatlanmıştı.

Ayrıca uzmanlar Türk Lirası’nın bu yıl ilk defa gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışmasını Türkiye Merkez Bankası’nın örtülü faiz arttırarak piyasaya müdahale etmesine bağlıyorlar.

Türk Lirası gibi borsa da haftanın ilk işlem gününde değer kazandı. Haftanın ilk işlem günü BİST 100 Endeksi gün içerisinde değer kaybederek 83,650 puana kadar geriledi. Fakat 83,650 seviyesinden gelen alımlarla kaybı tersine çeviren BİST 100 Endeksi yüzde 2,88 değer kazandı ve 86,279 puana çıktı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.