Ana SayfaEkonomi2016’da Turizm Geliri Düştü

2016’da Turizm Geliri Düştü

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılında yaşanan ekonomik dalgalanma ve terör olaylarından en çok turizm sektörü etkilendi. Yıl içerisindeki olumsuz olaylara bir de Rusya ile bozulan ilişkiler eklenince turizm sektörü büyük bir gerileme yaşadı. Turizmciler 2017 yılından umutlu da olsa 2016 yılı istatistiklerine baktığımızda turizm gelirinde yüzde 29,7 oranında düşüş yaşandığı görülüyor. Türkiye’ye gelen turist oranında düşüş yaşandığı gibi Türk vatandaşları da yurtdışına çıkmakta çekimser kaldı.

2016’da Turizm Geliri Düştü

2016 yılı verileri incelendiğinde Ekim, Kasım, aralık ayları bir önceki yıl aynı dönem ile karşılaştırıldığında yüzde 27,2 azaldığını ve 4 milyar 782 milyon 729 bin dolar gelir elde edildiği bilgisine ulaşıyoruz. Turizm gelirinin detayları incelendiğinde ise bu gelirin yüzde 71,9’unun farklı ülkelerden gelen yabancı ziyaretçilerden olduğu geri kalan yüzde 28,1’inin ise yurt dışından ikamet eden Türk vatandaşlarından olduğu bilgisi elde ediliyor.

Genellikle Paket Tur Tercih Ediliyor

Ülkemizi ziyaret eden turistlerin genellikle paket tur tercih ettiğini belirten yetkililer, turizm gelirinin büyük çoğunluğunun yabancı turistlerden elde edildiğini bu yüzden 2017 yılında 2016’da yaşanan olumsuz olaylar ile karşılaşılmaz ise önceki yılın telafisinin olacağına inandıklarını belirttiler.

En Çok Yurtdışından Gelen Vatandaşlar Harcadı

Ziyaretçi sayısı ve toplam geliri değerlendiren yetkililer istatistiklere göre yıl olarak değerlendirme yapıldığında yabancı turistlerin ortalama kişi başı harcaması 633 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların harcaması ise 978 dolar olarak görülüyor.

İstatistiklere göre yurtdışını ziyaret eden vatandaşların sayısında da yüzde 3 oranında azalma yaşandığını belirten turizmciler bu azalmanın sebebinin de ekonomik daralma olabileceğini ve vatandaşın kendini koruma altına almaya çalışmış olabileceğini söylüyorlar. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.