Ana SayfaEkonomiYabancı Turist Son 17 Yılın En Ucuz Tatilini Yaptı

Yabancı Turist Son 17 Yılın En Ucuz Tatilini Yaptı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dört bir köşesi tarihi ve doğal güzelliklerle dolu olan Türkiye, geçen yıl turizm sektöründen beklediğini bulamadı. Sektör ülkeye gelen turist sayısında ciddi kayıplar yaşarken, Türkiye’de tatil yapmayı tercih eden yabancılar ise para harcamadı.

Yapılan araştırmalar sonucunda 2000 yılından bu güne kadar en kötü sene olarak adlandırılan 2016 yılında yabancıların kişi başı harcamalarının düştüğünü gözler önüne serdi. 2015’de Türkiye’ye gelen bir yabancı turist 756 dolarlık harcama yaparken, 2016’da bu rakam 705 dolara kadar geriledi. 705 dolarlık harcama miktarı ise son 17 yılın en düşük harcama tutarı olarak kayıtlara geçti.

Yabancı turist sayısı ve kişi başı harcama miktarlarında düşüş meydana gelirken, durum kendini genel toplamlarda da hissettirdi. Buna göre 2016 yılı turizm sektörü ülke ekonomisine 22 milyar bir milyon dolar kazandırabildi. Turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok işletme bu durumdan önemli ölçüde etkilendi.

Türkiye’yi ziyaret eden yabancıların büyük bölümünü ise, yurt dışında yaşayan Türkler oluşturdu. 2016 yılında ülkemize yalnızca tatil amaçlı olarak ve turlarla gelen turist sayısı da sert bir düşüşle kendini gösterdi. Paket turları tercih eden yabancı turist sayısı neredeyse yarı yarıya düştü.

Geçen yıl Türkiye’nin turizm gelirlinde önemli seviyede kayıplar yaşanırken, turizm giderlerinde de düşüşlerin yaşandığı gözlemlendi. Yurt dışında tatil yapmayı tercih eden vatandaşların sayısı 2016’da 7,8 milyonla ile seneyi kapattı. Bu da 2015 yılına kıyasla yaklaşık yüzde onluk bir düşüş olarak hayata geçti. Yapılan açıklamaya göre Türkiye geçen yıl yurt dışı tatili için beş milyon dolar harcadı.

Ekonomik ve siyasal gelişmeler çerçevesinde 2016’nın son üç ayında ülkeye gelen turist sayısı diğer aylara oranla yüzde 27’lik bir kayıp yaşadı. Söz konusu zaman diliminde 1,7 milyon yabancı turistin Türkiye’yi ziyaret ettiği kayıtlara geçti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.