Ana SayfaEkonomiSuudi Arabistan'da 67 Yıllık Vergisiz Hayat Bitiyor

Suudi Arabistan’da 67 Yıllık Vergisiz Hayat Bitiyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dünyanın en büyük petrol üretici ülkelerinden olan Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının devamlı düşmesiyle son zamanların en zor yıllarını geçiriyor.

Yaklaşık üç yıldır petrol fiyatlarında yaşanan gerileme Suudi yönetimini yeni kararlar almaya sevk etti. Bilindiği üzere Suudi Arabistan’da vatandaşlar vergi vermeden bir yaşam sürdürmekteydi. İşte bu noktaya müdahaleye hazırlanan Suudi yönetim, bazı ürünlere yönelik katma değer vergisini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

67 YILDIR VERGİ ÖDEMİYORLARDI

Bu kararla birlikte neredeyse bedava yaşayan Suudi halkıda artık vergi ödemeye başlayacak. 67 yıldır vatandaşlarından vergi almayan Suudi Arabistan yönetiminin aldığı bu karar, ekonomik çevrelerde de şaşkınlık yarattı. Ülkenin yaklaşık bütçe açığıysa 97 milyon dolar seviyesinde ifade edildi.

KDV ORANI YÜZDE 5

Suudi Arabistan yönetimiyle Körfez İşbirliği Konseyine üye devletlerarasında yapılan anlaşma çerçevesinde, önceden belirlenen ürünlere yüzde beş oranında katma değer vergisi ekleneceği alınan bilgiler arasında yer aldı. Suudi Arabistan yanı sıra Körfez İşbirliği Konseyine üye 6 ülkenin de önümüzdeki yıl vergi uygulamasına geçmesi bekleniyor. Alınan bu kararları IMF’de onaylayarak, destek verdi.

Bunun yanında Körfez İşbirliği Konseyine üye ülkelerde sigara ve bazı gazlı içeceklere yüksek oranlarda katma değer vergisi uygulanmaktaydı.

BİR VARİL PETROLÜN FİYATI 55 DOLAR SEVİYESİNE GERİLEDİ

Suudi yönetiminin bu kararı almasında ham petrolün varil fiyatında son üç yılda yaşanan gerilemenin etkili olduğu ifade ediliyor. 3 yıl öncesinde bir varili 114 dolar olan petrol, bu gün elli baş dolar seviyesinden ihraç ediliyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.