Ana SayfaEkonomiRus Buğdayında Tehlike Çanları Çalıyor!

Rus Buğdayında Tehlike Çanları Çalıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya’da faaliyet gösteren ve bilimsel araştırmalar yapan enstitünün raporlarına göre ülkede üretilen buğdayın mantar tehlikesiyle karşı karşıya olduğu açıklandı. Açıklama ardından Rus buğdayını ithal eden Türk yetkilileri harekete geçti.

MANTAR TESPİT EDİLİRSE İTHALAT DURACAK

Tarım ülkesi olmasına rağmen Rusya’dan buğday ithal etmek zorunda kalan Türkiye bu tehlike ile ilgili inceleme başlattı. TZOB Başkanı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada “Rusya’dan ithal edilen buğdayda mantar tespit edilmesi halinde, ülkeden yapılan buğday ithalatına ara verileceği bildirildi.

UZUN VADEDE ÖLÜMCÜL BİR HALE GELİYOR

Rusya’da üretilen buğdayda mantar tehlikesinin baş göstermesi nedeniyle ülkedeki üreticiler ve yetkililer alarm durumuna geçti. Buğdayın işlenerek un haline dönüşmesinden sonrada yaşamaya devam eden bu mantar türü hakkında, “tüketildiğinde yalnızca insanı zehirlemiyor” denildi. Mantarın uzun dönemde kronikleştiği ve insan hayatını tehlikeye soktuğu da açıklandı. Fusarium adlı bu mantar türü tehlikesi ardından Rusya’dan buğday ithal eden tüm ülkeler gerekli önlemleri almaya başladı.

RUSYA’NIN EN İYİ ALICISI TÜRKİYE

Bu ülkeler arasında Rusya’nın en iyi alıcısı konumundaki Türkiye’nin ne yapacağı ise merak ediliyor. Türkiye geçen yıl Rusya’dan yaklaşık üç buçuk milyon ton civarında buğday almıştı. TZOB Genel Başkanı Bayraktar konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, bu güne kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıkları kaydetti.

TARIMSAL ÜRETİM DÜŞTÜ

Bu konu dışında TZOB Genel Başkanı tarımsal üretim hakkında da açıklama yaptı. Aralık ayı başı itibariyle başlayan yoğun kar yağışının birçok tarım alanına ve sera üretim merkezlerine zarar verdiğini bildiren Başkan, üretimde düşüşler yaşandığını kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.